Annonce
Nyborg

Samtalecafé for handicappede åbner i Nyborg

Lars Bennedbæk og Ursula Liafi er to af tre frivillige i samtalecaféen. Privatfoto
Snart kan handicappede i Nyborg Kommune mødes i en samtalecafé. Caféen skal være et forum, hvor der kan deles glæder og frustrationer med ligesindede.
Annonce

Nyborg: Lars Bennedbæk og Ursula Liafi er to af tre frivillige, der skal være med til at starte en samtalecafé for handicappede i Nyborg.

Som udgangspunkt er det meningen, at samtalecaféen skal foregå to gange månedligt. Caféen er for folk med et handicap - det er underordnet, hvilket handicap man har, men man skal dog være bosiddende i Nyborg Kommune.


Jeg føler, at det er min tur til at give lidt retur for al den hjælp, jeg selv har fået

Lars Bennedbæk, frivillig i samtalecaféen


I første omgang dannes der en gruppe på syv til otte personer, men er behovet større, vil der blive lavet nye grupper. I samtalecaféen er der mulighed for at tale om de ting, der er svært med ligesindede. Samtalerne skal gøre hverdagene nemmere for de handicappede og samtidig være med til at aflaste de pårørende.

Samtalecafé

Første dag med Samtalecafé i Nyborg er den 20. august i Aktivitetshuset i Sprotoften.

Hvis man har lyst til at deltage, kan man kontakte Lars Bennedbæk på 26 95 52 68 eller på mail post@bennedbaek.net.

Lars Bennedbæk er selv en af dem, der ville kunne deltage i caféen. Han er nemlig blind. Han har dog valgt at være frivillig for at hjælpe andre ligesindede

- Jeg føler, at det er min tur til at give lidt retur for al den hjælp, jeg selv har fået, lyder det fra Lars Bennedbæk i en pressemeddelse fra Røde Kors.

Et projekt der giver mening

For Ursula Liafi er det ikke et spørgsmål om at være sammen med ligesindede, da hun ikke har et handicap. For hende handler det om at hjælpe de handicappede til at kunne snakke om hverdagen.

- Jeg synes, det lød som et projekt med mening, og at det kunne være et redskab, der kunne være med til at gøre livet lettere for mange. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan jeg skulle klare mig, hvis jeg eksempelvis mistede en arm. Den måde, de kommer videre på, er jeg sikker på, at jeg kan bruge til noget i min egen hverdag, lyder det fra Ursula, der før hun blev pensioneret, var pædagog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Roya og Kefa kæmper imod social kontrol: - Vi skal gøre kvinderne stærke nok til at afvise imamerne

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Odense

Ekspert i islamisk jura og imamer: - Magten ligger ikke hos de islamiske autoriteter og de religiøse råd

Annonce