Annonce
Nyborg

Sammenholdhold i computerrummet: Vi har en fælles kærlighed for Counter Strike

13-årige Sebastian Lyth er blandt deltagerne, som mødes hver onsdag for at spille Counter Strike. Foto: Emil Mozart Hansen
Mange unge sidder derhjemme med et gamer-headset på hovedet og snakker med kammeraterne over nettet. Men på ungdomsskolens e-sport hold går det sociale hånd i hånd med taktisk træning.
Annonce

Nyborg/Ørbæk: E-sport er i stormende udvikling. Og i kølvandet på det danske storhold Astralis er rigtig mange unge begyndt at gå fra bare at spille på computeren derhjemme til at prøve kræfter med e-sport.

Derfor har Nyborg Ungdomsskole i samarbejde med Kultur- og Fritidsudvalget, 4-kløverskolen, Aftenskolen Skovbrynet og Ørbæk Midtpunkt investeret omkring 400.000 kroner i at etablere e-sportslokaler på Nyborg Ungdomsskole og i Ørbæk Midtpunkt.

- Gaming og e-sport er to forskellige ting. Gaming foregår hjemme foran skærmen, mens e-sport, som vi dyrker her, betyder, at vi laver strategier og analyserer kort for at udvikle os, siger Sajeel Hussain, der er træner for e-sportsholdet på Nyborg Ungdomsskole.

Hver onsdag fra klokken 16-21 er der træning for unge på 7.-9. klassetrin. Størstedelen af deltagerne på holdet er drenge, men alle kan være med. Uanset køn og teknisk niveau.

- Her fylder det pædagogiske rigtig meget. Det ville formentlig være anderledes i en e-sportsforening, men hos os er der plads til alle, siger Sajeel Hussain.

Ligeledes forsøger man at gøre op med myten om, at computerspil hører sammen med chips, pizza og cola.

- Vi prøver at lave noget fysisk og have sunde vaner, f.eks. med nødder i stedet for chips, fortæller Sajeel Hussain.

Udover det sociale er der et stort fokus på at træne alle aspekter af spillet igen og igen, og der er sågar “lektier” ind imellem.

En af drengene, der deltager hver gang, er 13-årige Sebastian Lyth. Han har spillet Counter-Strike i fire år. Han ved godt, hvad hans store mål er.

- Jeg startede med at træne for at blive bedre, men nu drømmer jeg om at blive professionel, siger han.

Det var det taktiske i spillet, der fik ham til at starte.

- Heroppe lærer du strategierne og spiller med nogen, der også har forstand på det. Vi har en fælles kærlighed for Counter-Strike, fortsætter Sebastian Lyth.

Til trods for at han stadig går i skole, bruger han 60-70 timer om ugen på at spille.

- Jeg laver alle mine lektier i skolen, så når jeg kommer hjem, kan jeg fokusere 100 procent på Counter Strike og de lektier, jeg har fået for af Sajeel, fortæller han.

Der bliver fokuseret fuldt ud på spillet, når det starter. Foto: Emil Mozart Hansen
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce