Annonce
Nyborg

Sammenbrud: Skjult overvågning i Arbejdsretten

It-skandalen begyndte for alvor at rulle, da Fyens Stiftstidende og DR kunne afsløre, at Nyborg Kommunes it-chef havde sagt god for den skjulte overvågning af de ansatte.
- Jeg synes, det er en træls sag. Jeg har brug for at få den lukket, siger skoleleder, der nu må se sagen om et it-firmas skjulte overvågning trække i langdrag.

Nyborg: Et sammenbrud i forhandlingerne om en bod sender nu sagen om skjult overvågning af ansatte i Nyborg Kommune i Arbejdsretten.

To ansatte blev i november sidste år udsat for et fingeret cyberangreb på deres arbejdsplads, 4kløverskolen i Ørbæk syd for Nyborg.

Bag angrebet stod en sikkerhedskonsulent, der var udstyret med et falsk id-kort og en attachémappe med et skjult kamera i.

De ansattes fagforeninger og kommunernes landsforening, KL, har forsøgt at forlige sagen.

Men efter en mere end tre timer lang forhandling er uenigheden parterne imellem fortsat så stor, at fagforeningerne nu ikke ser nogen anden udvej end at gå til Arbejdsretten.

Annonce

Påvirket af sagen

De to ansatte på 4kløverskolen - skoleleder Palle Graae Nielsen og skolesekretær Lone Nellemann Ølgaard - er fortsat stærkt påvirket af sagen.

De føler sig krænket og udsat for et urimeligt psykisk overgreb.

Og de er begge kede af, at KL på Nyborg Kommunes vegne har afvist kravet om en bod.

- Jeg synes, det er en træls sag. Jeg har brug for at få den lukket, siger Palle Graae Nielsen.

Han har været sygemeldt på grund af sagen.

Og han er træt af, at den nu trækkes yderligere i langdrag.

- Den her sag handler også om nogle vigtige principper. Og jeg har svært ved at forstå, at man ikke kan få den afsluttet, siger han.

Et dramatisk skridt

Claus Hjortdal, der er formand for Skolelederforeningen, ærgrer sig også over, at det trækker ud med en afgørelse i sagen.

- Der bliver holdt liv i en sag, som jeg synes skulle have været lukket for lang tid siden. Der er jo nogle mennesker, som har følelserne med i det her, siger han med henvisning til skoleleder Palle Graae Nielsen og skolesekretær Lone Nellemann Ølgaard.

Men Claus Hjortdal må også konstatere. at det ikke er muligt at forlige sagen.

- Og det betyder rent lavpraktisk, at sagen går i Arbejdsretten. Det er et dramatisk skridt at tage. Men vi gør det jo, fordi vi mener, der er nogle regler, som er til for at beskytte medarbejderne, tilføjer han.

KL ønsker ikke at gå nærmere ind i sagen og har således heller ingen kommentarer til Skolelederforeningens varsel om en sag i Arbejdsretten.

- Jeg kan kun sige, at vi havde en forhandling, der varede mere end tre timer. Og at det på trods af intense forhandlinger ikke lykkedes parterne at blive enige. Derfor gik vi hvert til sit, siger souschef i KL's juridiske afdeling, Steen Ballegaard.

Ingen kommentarer

Ledelsen i Nyborg Kommune henviser til KL og har ikke yderligere kommentarer.

Det har formanden for den socialdemokratiske byrådsgruppe, Sonja Marie Jensen, imidlertid.

Hun var den første til at forlange en redegørelse for overvågningssagen, da hun ad omveje fik nys om den i december.

Og siden har Socialdemokratiet forgæves forsøgt at samle et flertal byrådet for et krav om en uafhængig kulegravning af sagen.

Sonja Marie Jensen synes, det er problematisk, at sagen nu trækker yderligere i langdrag.

- Den berører jo ikke kun dem, der blev overvåget. Det her berører hele den kommunale organisation, som har nogle udfordringer. Der er behov for, at vi får en snak om, hvad det er for nogle værdier, vores organisation skal bygge på. Derfor er det så trist, at der ikke kan blive sat et punktum i den her sag, tilføjer hun.

Hvornår sagen kan komme for Arbejdsretten - og Palle Graae Nielsen og Lone Nellemann Ølgaard kan få en afslutning på den - er der endnu ingen, der ved.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce