Annonce
Nyborg

Sammenbrud: Skjult overvågning i Arbejdsretten

It-skandalen begyndte for alvor at rulle, da Fyens Stiftstidende og DR kunne afsløre, at Nyborg Kommunes it-chef havde sagt god for den skjulte overvågning af de ansatte.
- Jeg synes, det er en træls sag. Jeg har brug for at få den lukket, siger skoleleder, der nu må se sagen om et it-firmas skjulte overvågning trække i langdrag.

Nyborg: Et sammenbrud i forhandlingerne om en bod sender nu sagen om skjult overvågning af ansatte i Nyborg Kommune i Arbejdsretten.

To ansatte blev i november sidste år udsat for et fingeret cyberangreb på deres arbejdsplads, 4kløverskolen i Ørbæk syd for Nyborg.

Bag angrebet stod en sikkerhedskonsulent, der var udstyret med et falsk id-kort og en attachémappe med et skjult kamera i.

De ansattes fagforeninger og kommunernes landsforening, KL, har forsøgt at forlige sagen.

Men efter en mere end tre timer lang forhandling er uenigheden parterne imellem fortsat så stor, at fagforeningerne nu ikke ser nogen anden udvej end at gå til Arbejdsretten.

Annonce

Påvirket af sagen

De to ansatte på 4kløverskolen - skoleleder Palle Graae Nielsen og skolesekretær Lone Nellemann Ølgaard - er fortsat stærkt påvirket af sagen.

De føler sig krænket og udsat for et urimeligt psykisk overgreb.

Og de er begge kede af, at KL på Nyborg Kommunes vegne har afvist kravet om en bod.

- Jeg synes, det er en træls sag. Jeg har brug for at få den lukket, siger Palle Graae Nielsen.

Han har været sygemeldt på grund af sagen.

Og han er træt af, at den nu trækkes yderligere i langdrag.

- Den her sag handler også om nogle vigtige principper. Og jeg har svært ved at forstå, at man ikke kan få den afsluttet, siger han.

Et dramatisk skridt

Claus Hjortdal, der er formand for Skolelederforeningen, ærgrer sig også over, at det trækker ud med en afgørelse i sagen.

- Der bliver holdt liv i en sag, som jeg synes skulle have været lukket for lang tid siden. Der er jo nogle mennesker, som har følelserne med i det her, siger han med henvisning til skoleleder Palle Graae Nielsen og skolesekretær Lone Nellemann Ølgaard.

Men Claus Hjortdal må også konstatere. at det ikke er muligt at forlige sagen.

- Og det betyder rent lavpraktisk, at sagen går i Arbejdsretten. Det er et dramatisk skridt at tage. Men vi gør det jo, fordi vi mener, der er nogle regler, som er til for at beskytte medarbejderne, tilføjer han.

KL ønsker ikke at gå nærmere ind i sagen og har således heller ingen kommentarer til Skolelederforeningens varsel om en sag i Arbejdsretten.

- Jeg kan kun sige, at vi havde en forhandling, der varede mere end tre timer. Og at det på trods af intense forhandlinger ikke lykkedes parterne at blive enige. Derfor gik vi hvert til sit, siger souschef i KL's juridiske afdeling, Steen Ballegaard.

Ingen kommentarer

Ledelsen i Nyborg Kommune henviser til KL og har ikke yderligere kommentarer.

Det har formanden for den socialdemokratiske byrådsgruppe, Sonja Marie Jensen, imidlertid.

Hun var den første til at forlange en redegørelse for overvågningssagen, da hun ad omveje fik nys om den i december.

Og siden har Socialdemokratiet forgæves forsøgt at samle et flertal byrådet for et krav om en uafhængig kulegravning af sagen.

Sonja Marie Jensen synes, det er problematisk, at sagen nu trækker yderligere i langdrag.

- Den berører jo ikke kun dem, der blev overvåget. Det her berører hele den kommunale organisation, som har nogle udfordringer. Der er behov for, at vi får en snak om, hvad det er for nogle værdier, vores organisation skal bygge på. Derfor er det så trist, at der ikke kan blive sat et punktum i den her sag, tilføjer hun.

Hvornår sagen kan komme for Arbejdsretten - og Palle Graae Nielsen og Lone Nellemann Ølgaard kan få en afslutning på den - er der endnu ingen, der ved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Læserbrev

Hurra for de frivillige

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce