Annonce
forside

Sammenbrud i turistforening

RUDKØBING: Et seks-mands-udvalg skal nu støbe fundamentet til en splinterny forening, der kan varetage turist- og erhvervsinteresserne på Langeland.

58 ud af 79 stemmeberettigede på Hotel Skandinavien sendte nemlig onsdag aften det gamle Team Langeland i graven.

Konkursbegæringen afsendtes følgelig i går morges, og på det tidspunkt var turistkontoret i Rudkøbing allerede lukket og personalet sendt hjem.

Kreditorerne står nu tilbage med smerten. De regner højst med at få en tiendedel af deres tilgodehavender tilbage. Rudkøbing Skudehavn står som konkursens største taber med udeståender på over 200.000 kroner for overnatning og bespisning af sommerens 49-jolle-sejlere.

Ny forening - nye folk

Generalforsamlingen på Hotel Skandinavien betød altså et farvel til bestyrelsens gamle ansigter, og måske et tilsvarende goddag til en række nye.

- Det var en hård straf, den gamle bestyrelse fik. Det er synd, for faktisk har alle gjort en stor indsats. Fejlen var bare, at bestyrelsen fik den forkerte mand ansat, siger direktør Torben Rasmussen fra Amtssparekassen, som har sæde i seks-mandsudvalget.

- ƒn ting ligger fast. Vi kunne ikke drømme om at stå som arrangør af et stævne i lighed med 49-jollestævnet. Det har vi hverken kræfter eller ekspertice til, siger Torben Rasmussen, der i givet fald er indstillet på at lade sig vælge til bestyrelsen, når der indkaldes til stiftende generalforsamlingen om fjorten dages tid.

Alt skal ikke laves om. Den nye forenings skabere vil stadig satse på kombinationen turisme-erhverv, der har til huse i samme bygning samt en ansat chef til at styre begge afdelinger.

- Det bliver meget vigtigt at finde den rigtige mand, betoner Torben Rasmussen.

Den afgåede formand, SiD-formand og byrådsmedlem Tonni Hansen (SF), oplyser, at konkursen har skabt så stor medieomtale landet over, at fem ansøgere uopfordret har tilbudt sig til stillingen.

- Og det er meget kvalificerede folk, siger Tonni Hansen.

Indtil den nye forening er en kendsgerning, varetages de langelandske turist-interesser af kontoret i Svendborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce