Annonce
Fyn

Sammen på afstand - igen

Annonce

Coronavirus var under kontrol. Troede vi indtil for nylig, hvor kurven for antal daglige nye smittetilfælde igen stiger, og man kan tale om deciderede smitteudbrud i Aarhus, Hjørring og Ringsted. Der er kun én ting at gøre ved det: Tilbage til de gamle dyder fra foråret om at vaske og spritte hænder og holde afstand. Det har vist sig at være et forbløffende godt våben til at bryde smittekæderne.


Og så kunne det være dejligt, hvis mundbind igen blev til at opdrive, og til billige penge.


Nu kommer mundbind så også frem fra arsenalet. Det vil nogen sikkert opfatte som et lidt større indgreb i hverdagen, og dermed skal myndighederne ud og bede om større samfundssind.

Det betyder, at reglerne skal være simple, klare og indlysende. Det bliver de, hvis restriktionerne bliver regionale  og i passende perioder. De fleste vil umiddelbart kunne se fornuften  i at bruge mundbind i offentlige transportmidler i for eksempel Aarhus. Mens det er knap på indlysende i en rutebil i Nordvestjylland.

Vi skal vide, at når sundhedsmyndighederne rykker ud med påbud, så er det alvor og ikke noget, der alene overlades til borgernes fornuft og følelse. Med åbenhed om beslutningerne ender vi forhåbentlig heller ikke som i Tyskland, hvor borgere går på gaden i protest mod coronareglerne.

Samfundet skal ikke lukkes ned igen. Det kan vi ikke holde til, hverken psykisk eller økonomisk. Det er heller ikke nødvendigt, hvis vi handler fornuftigt.

Med virusekspert, overlæge på Statens Serum Institut og formand for Dansk Virologisk Selskab Anders Fomsgaards ord er coronavirus den perfekte virus, men med omtanke kan vi styre den, og han er ikke nervøs. Hans enkle råd er "Man skal bare tage sine forholdsregler, holde afstand og vaske hænder, og kende sin modstander".

Lad os gøre det. Virussen er efter det oplyste endnu ikke smart nok til overvinde afstand og håndvask. Og så kunne det være dejligt, hvis mundbind igen blev til at opdrive, og til billige penge. At vælge brugen af mundbind må ikke blive en økonomisk overvejelse. hvis der mangler en idé til en ny hjælpepakke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce