Annonce
Indland

Sammen i jagten om turister: Det skrev restauranter og hoteller under på

Tirsdag skrev de ni restauranter og hoteller, der indgår i samarbejdet, under på Det Fynske Madsmanifest. Foto: Nils Svalebøg

De ni samarbejdspartnere i Gastro Fyn skrev tirsdag formiddag under på Det Fynske Madmanifest, som markerede startskuddet på samarbejdet, der skal være med til at skabe international interesse om den fynske madscene. Få her et overblik over, hvad de skrev under på.

Annonce

1. Den fynske sjæl

Vi vil være tro mod vores fynske region, dens producenter og leverandører.

2. Råvarer

Sæsonens lokale råvarer vil altid afspejle sig i retter eller som tilbehør på vores menukort.

3. Kokkefaglig stolthed

Vi vil forædle og tilvirke vores råvarer med kokkefaglig stolthed, passion og smag.

4. God kvalitet

Vi vil altid bruge produkter af den højeste kvalitet, lokale som importerede.

5. Bæredygtighed

Vi vil være opmærksom på at bruge bæredygtige råvarer fra skov, hav og mark.

6. Samarbejde

Vi vil samarbejde mellem vores køkkener med events og fælles gastronomiske tiltag.

7. Innovation

Vi vil være innovative og i bevægelse, men stadig tro mod de klassiske tilberedelsesmetoder.

8. Håndværk

Vi vil være stolte over vores håndværk og vores produkter.

9. Gastronomisk rejsemål

Vi vil gøre Fyn til et gastronomisk rejsemål, der er værd at rejse til.

10. Service

Vi vil altid yde en professionel, hjertelig og hjælpsom service.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce