Annonce
Nyborg

Samme rådgiver i p-sagen fra Nyborg Station

En gruppe forældre til børn på Birkhovedskolen er bekymrede over udsigten til flere p-pladser tæt på skolen. Derfor inviterede de tidligere forleden alle medlemmerne af byrådet til kaffemøde ved stationen.

Et flertal i byrådet går ind for at beholde Via Trafik som rådgiver for helhedsplan ved stationen og Birkhovedskolen

Annonce

Nyborg: Der var drøje hug til Via Trafik, da byrådet forleden behandlede en sag om nye p-pladser ved stationen. Konsulentfirmaet står bag en udskældt rapport, der peger et område ind mod Birkhovedskolen som det bedst egnede. Den konklusion har mødt stor modstand hos en gruppe forældre og partierne i rød blok.

Ikke desto mindre vedtog et flertal bestående af Venstre, DF og løsgænger Helle Frøslev, at Via Trafik også skal være tilknyttet som konsulent på den næste del af processen, der handler om at udarbejde en helhedsplan for området.

Igen og igen understregede borgmester Kenneth Muhs (V), at der vil blive lagt særlig vægt på skolebørnenes sikkerhed. Alligevel blev flertallets beslutning mødt med kritik fra blandt andre Erik Christensen (S).

- Det skal ikke ses som udtryk for, at jeg skal gøre mig klog på trafiksikkerhed, eller at jeg ikke mener, at Via Trafik er dygtig. Men vi beder dem om at være konsulent på den samme opgave, og det svarer i mine øjne til at sætte ræven til at vogte gæs. Det er højst usandsynligt, at man vil nå frem til en anden konklusion i anden omgang. Det ville jo være det samme som at indrømme, at man tog fejl første gang, bemærkede han.

På mødet kæmpede Socialdemokraterne for at få området ved Birkhovedskolen taget helt ud af det videre analysearbejde, men det ønske blev afvist af partierne i blå blok.

Læs mere om, hvordan den nye analyse skal gennemføres på Mitfyn.dk og i avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce