Annonce
Indland

Samlever varetægtsfængslet: Kvinde spærret inde bag dør uden håndtag under dødsbrand

Politi og teknikere i gang med at undersøge det udbrændte hus i Ørbæk.

Den 46-årige mandlige samlever til en indebrændt kvinde i Ørbæk er varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Han nægter sig skyldig i brandstiftelse.

Annonce

Den 51-årige kvinde, der onsdag aften omkom i en dødsbrand i Ørbæk, var lukket inde i et værelse med en dør uden håndtag, da branden i hendes hjem brød ud.

Det kom frem i forbindelse med det grundlovsforhør, hvor hendes 46-årige samlever torsdag eftermiddag blev fremstillet - sigtet for at have påsat branden.

Det er ifølge retsmødebegæringen politiets teori, at manden satte ild til lejligheden, mens kvinden var på et værelse, hvor dørens håndtag var defekt, så hun ikke kunne komme ud.

Annonce

Mener det var kæresten selv

Inden dommeren nåede at lukke dørene og sende avisens udsendte ud sammen med de øvrige pressefolk, fortalte hans forsvarer, at han nægter sig skyldig.

Af anklager Klaus Holten Kristensens begrundelse for at bede om lukkede døre fremgik det, at den sigtede påstår, at det var den nu afdøde kvinde selv, der påsatte branden.

Politiet efterforsker fortsat sagen og mangler blandt andet at afhøre en del vidner. Der er desuden et uafklaret spørgsmål om hund, der muligvis var tilstede i lejligheden op til branden, og så havde den sigtede en telefonsamtale med en person i Silkeborg i forbindelse med branden, der endnu ikke er blevet afhørt.

Manden er sigtet efter straffelovens paragraf 180 for at bringe alle ejendommens beboere og beboere i en naboejendom i fare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce