Annonce
Kultur

Samlet vurdering

Det kan ikke andet end blive fem store stjerner til Vester Skerninge Kros utrolige fusion af historiske rammer og moderne restaurant samt det fynske og franske køkken, som her er det perfekte par. Endda med plads til små eksperimenter.

Maden
Menukortet har en særlig treretters sæson-menu, der læses på bordets caféskilt. Ellers er der et klassisk dansk aftenkort samt et, hvor de fynske råvarer og madtraditionen kraftigt flirter med det franske køkken. Frokostmenuen har også den treretters menu samt anretning og a la carte. Finere kromad. Kokkens smagsløg fejler ikke noget, og som gæst er alt fra det hjemmebagte brød, kager til sovse, fisk og kød, grønt samt tilbehør intet mindre end en oplevelse.

Drikkevarer
Fint vinkort med særlig vægt på franske og italienske vine. Alt i øl og vand. Der er puslet om kaffe og te-kortet, og smag den hjemmelavede rabarbersaft, serveret i store rødvinsglas med is og duft af sommer.

Indretning
Kroen er ny-og nænsomt renoveret. Man er stadig i et stykke historie og samtidig på en moderne restaurant. Moderne kunst på væggene. Fra tidlig aften hygges med levende lys i vinduer, på borde, ja helt ud på toilettet.

Service
Venlig, oplysende, munter fra vi kommer, til vi siger farvel. To store selskaber samt mange borde med enkelte spisende klares effektivt og hele tiden med et smil.

Regningen
1 sæsonmenu: 295 kr.

2 asparges m. rogn: 216 kr.

1sprød kulmule: 235 kr.

Gundestrup oste: 50 kr.

creme brulé: 90 kr.

2 rabarbersaft: 48 kr.

1 glas hvidvin: 70 kr.

1 glas rødvin: 65 kr.

I alt: 1.069 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];