Annonce
Kultur

Samlet vurdering

To generationer Lieffroy laver mad med en sjælden sikkerhed, som får gæsten til at føle sig let om hjertet og lykkelig. Enkelt, elegant og gennemført fra først til sidst. Fem tindrende flotte stjerner for mad, vin og service i særklasse.

Maden
Enkelt kort med fast menu (tre retter for knap 400 kr.), der med tilvalg kan udbygges til seks retter. (1295 kr. for hele pakken med champagne, seks retter og vin til kaffe med petitfours). Kombination af danske og franske råvarer i super kvalitet. Denne anmelder vil nok lade hovedretten bestemme tidspunktet for næste besøg. Men alt er i top.

Drikkevarer
Vi valgte vinmenuen, og den var en oplevelse fra Mandois-champagne til Cold Hand Winerys blend på most og brændevin. Specialkort med dyre - og gode - flasker med fokus på hvid og rød bourgogne. Der er kun enkelte flasker af hver. Kørevenlig menu for gæster i bil.

Indretning
Det gamle traktørsted i skoven nord for Nyborg er med god smag og ditto materialer renoveret til international klasse. Man sidder godt og kan følge kokkene i det åbne køkken og farvernes skift ude på Storebælt. Blot 20 minutters gang til stationen giver nem adgang fra København eller Odense.

Service
Absolut lydefri, opmærksom og vaks på den velgørende måde, hvor man som gæst først oplever betjeningen, når man har brug for det. Professionelt!

Regningen
To fire retters menu 1000 kr.

En tilvalgsret 105 kr.

Kaffe og petitfours 130 kr.

Vinmenu fire glas 800 kr.

Et glas vin 100 kr.

To avec 90 kr.

To glas champagne 190 kr.

I alt 2415 kr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce