Annonce
Nyborg

Samlet byråd: Tager afstand fra sexchikane

Sagens hovedperson, Sonja Marie Jensen (S) deltog ikke personligt i mandagens møde. Arkivfoto: Michael Bager

Gruppeformænd var mandag samlet til krisemøde, efter at Socialdemokraternes Sonja Marie Jensen har fortalt om oplevelser med "klap i røven" og sexistiske kommentarer.

Nyborg: Historien bredte sig som en steppebrand, da den 22-årige Socialdemokrat Sonja Marie Jensen i sidste uge fortalte åbent, hvordan hun har oplevet at blive forulempet af mandlige kolleger. Både i form af sexistiske kommentarer og "klap i røven".

Mandag eftermiddag havde borgmester Kenneth Muhs (V) indkaldt til krisemøde i sagen, og efterfølgende har partierne udsendt en fælles pressemeddelelse, hvor de slår fast, at de tager kraftigt afstand fra sexchikane. Og at kommentarer, der kan opfattes som sexistiske, er uacceptable.

Samtidig noterer man sig, at der ikke er indgivet en anmeldelse om sexchikane.

- Det har været vigtigt for nogle at få den oplysning med ud fra argumentet om, at har der fundet egentlig sexchikane sted, så skal det også anmeldes. Det har de i princippet ret i. Men Sonja Marie har ikke ønsket at gå efter bestemte personer. Derimod har formålet været at rejse en mere generel debat om omgangsformen, siger gruppeformand for Socialdemokraterne, Vibeke Ejlertsen.

Hun er selv en del af det såkaldte Bo Schmidt-udvalg, hvor der sidder repræsentanter for samtlige partier i byrådet. Det er kun et par uger siden, at Økonomiudvalget godkendte et nyt moral-kodeks på baggrund af udvalgets arbejde, og i pressemeddelelsen bliver der henvist til kodeksets formulering om, at man skal tale ordentligt til og om hinanden.

Hverken Vibeke Ejlertsen eller borgmester Kenneth Muhs vurderer, at der er behov for at ændre på formuleringerne i moralkodekset. Men det er vigtigt at få talt om, hvad det etiske regelsæt dækker over, mener de.

- Det er vigtigt at få tage en åben snak om det her til og at få signaleret, at vi tager det meget alvorligt, når nogen har en oplevelse af, at der har fundet sexchikane sted, siger Kenneth Muhs.

Han er yderst tilfreds med den fælles udtalelse, som han mener er en understregning af, at partierne står sammen. Også Socialdemokraternes gruppeformand er tilfreds med resultatet af mødet.

- Jeg var bekymret for, om nogen kunne finde på at beklikke de motiver eller de oplevelser, som Sonja har haft, men det var ikke tilfældet. Selv om det er en yderst uheldig sag at blive kendt på som byråd - ja nærmest pinlig - så er det vigtigt at få den slags ting frem i lyset. Man kan også se på de reaktioner, der er kommet, at der er tale om et problem, som ikke er isoleret til byrådet i Nyborg. På den måde kan man håbe på, at sagen har bidraget til at få sat problemet på dagsordenen rundt om i landet, siger Vibeke Ejlertsen, der selv har oplevet at blive gestand for, hvad hun kalder hverdagssexisme.

- I de situationer har jeg påtalt det overfor vedkommende. Men der er tale om en kultur, som vi er nødt til at gøre op med. Jeg troede, at vi havde en fælles forståelse af, hvad moralkodekset dækkede over. Det var åbenbart ikke tilfældet. Derfor er det vigtigt, at vi nu er kommet med en fælles udtalelse i sagen, siger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra sagens hovedperson, Sonja Marie Jensen, men ifølge Vibeke Ejlertsen deler den 22-årige politiker opfattelsen af, at sagen er landet til alles tilfredshed.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Usandsynlig uheldig dødsulykke: Ældre mand forsøgte at komme væk fra skinnerne - gik ud foran tog

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

GOG

Følg med live: GOG i den første europæiske hjemmekamp

Fyn

Du er inviteret: Mediehuse holder folkefest med politiske debatter, kendisser og god mad - 10 gange i træk

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Navne

Nedtællingen er begyndt: Årets fynske fodboldleder kan komme fra Otterup

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Snittet i halsen: Kvinde overfaldt ældre mand i hans hjem

Odense Bulldogs For abonnenter

Bulldogs-hardhitter blev frikendt - Martin Larsen kan alligevel spille onsdag mod Rungsted

Navne For abonnenter

Anne Mette Sulzbrück hjalp andre, men afviste selv al hjælp og døde i den største elendighed og fornedrelse

Annonce