Annonce
Kerteminde

Dømt for krænkende opslag får nu økonomisk opbakning: - De store skal ikke tryne de små

Facebook-indsamling vil støtte Yvonne Bæk Rasmussen økonomisk i hendes sag mod Kerteminde Kommune.Foto: Helle Nordstrøm
Bo Lyskjær har taget initiativ til at sende et økonomisk skulderklap til Yvonne Bæk Rasmussen. Hun blev for nylig dømt for et krænkende opslag på Facebook.

Langeskov: Facebook kan bruges til mange forskellige ting. Det viser sagen om Yvonne Bæk Rasmussen, som for nylig blev dømt for at have bragt et krænkende opslag om en tidligere ansat i Kerteminde Kommune.

På samme sociale medie bliver der nu samlet ind til netop Yvonne Bæk Rasmussen.

"Hvis man ønsker at støtte Yvonne Bæk Rasmussen i kampen mod kommunen , kan der indbetales et beløb på mobil Pay nr 27640481, Yvonnes eget nummer, med teksten GENSIDIG RESPEKT."

Sådan skrev Bo Lyskjær fredag morgen i Facebook-gruppen "Det Sker i Langeskov."

- Jeg synes, at sagen er et eksempel på, at de store tryner de små, og det er jeg blevet harm over. Det er ment som et skulderklap til hende og en økonomisk støtte til de dagbøder, hun er blevet dømt til at betale, fortæller han.

Annonce

- Dejligt med støtte

I december skrev Yvonne Bæk Rasmussen følgende opslag på Facebook om den tidligere skolechef i Kerteminde Kommune, Dorte Dabelsteen:

”Denne ubehagelige kvinde har forvoldt skade på børn, unge og handicappede, ældre og sygdomsramte for meget mere end én million kroner. Hun er skyld i, at flere voksne og ældre ikke har fået den rette træning således, at deres liv er endt før nødvendigt. I den sidste del af hendes ansættelse har kvinden manipuleret og truet flere ansatte i familieafdelingens PBR, at det har ført til flere sygemeldinger, fyringer og rigtig mange fejlbehandlede børn og unge. Må karma ramme! Vi er mange, der bare er glade for, at hun nu bare er VÆK.”

Kerteminde Kommune fandt Facebook-opslaget krænkende og meldte efterfølgende Yvonne Bæk Rasmussen til politiet.

Hovedpersonen selv glæder sig over al den moralske støtte, hun har mødt undervejs fra nær og fjern, og at den økonomiske indsamling nu er kommet til:

- Det betyder bare, at der er andre borgere i kommunen, der mener, at det her er helt ude i hampen. Det er rigtig dejligt, og betyder også, at det bliver nemmere for mig og min familie at klare retssagen økonomisk. Men jeg står stadig alene med sagen og den dårlige omtale, det kan give, men så er det jo godt, at vi har brede skuldre, fortæller hun.

Yvonne Bæk Rasmussen ankede dommen til landsretten, som formentlig kommer for i løbet af efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce