Annonce
Kultur

Samfundsdebattøren Jacques Blum er død

Det Mosaiske Trosamfunds tidligere formand, Jacques Blum er død.

Den tidligere formand for Det Mosaiske Troessamfund Jacques Blum er død. Han blev 67 år gammel.

Jacques Blum, en af landets store samfundsdebatører og tidligere formand og talsmand for Det Mosaiske Troessamfund, er død, skriver Berlingske. Han blev 67 år.

Jacques Blum blev født i Sverige i 1945 som statsløs flygtning af polsk-tyske forældre. Kort efter fødslen kom Jacques Blum til Danmark, hvor han som 18-årig opnåede dansk statsborgerskab.

Blum var lektor i kultur- og religionssociologi og forskede blandt andet i minoriteter. Han havde sine meningers mod og gik tit i rette med gængse opfattelser med en bidende ironi, som kunne tolkes nedladende.

Blandt andet var han særdeles aktiv i debatten om Israels rolle i Mellemøsten samt jødernes stilling i Danmark og Europa.

Han var på et tidspunkt formand og siden talsmand for Det Mosaiske Troessamfund, der organiserer cirka 2400 af landets jøder.

Han modtog flere gange dødstrusler for sine meninger og var blandt andet skarp i sine fordømmelser af den muslimske organisation Hizb-ut-Tahrir, der opfordrede til drab på jøder.

Han er tidligere blevet dømt for bagvaskelse og injurier, da han kaldte forfatter og arkivar Frede Farmand for nazist.

Jacques Blum blev fyret fra en stilling som lektor på Teologisk Fakultet ved Københavns Universitet i forbindelse med en omlægning af fakultetets virkeområde.

- Selv betragter jeg min fyring som klart usaglig og vilkårlig. På fakultetet findes der folk, som ikke bryder sig om mig, sagde han dengang.

Han har ligeledes været tilknyttet universiteterne i Roskilde og Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce