Annonce
Debat

Samarbejdet skal blive bedre i år

Læserbrev: Selv om der er enkelt lyspunkter, så er det generelle billede for Fyns kommuner i den store måling af erhvervsvenligheden i danske kommuner, Lokalt Erhvervsklima 2020, desværre en slags middelmådighed. De fynske kommuner ligger på en gennemsnitlig placering som nr. 49 på landsplan ligesom sidste år. Der er heldigvis enkelte undtagelser for det halvtriste fynske billede.

Nordfyn har holdt sin plads som nr. 12 på landsplan og er nu den bedste fynske kommune. Nyborg og Nordfyn er rigtigt gode til at holde gang i dialogen og informationerne med virksomhederne og Faaborg-Midtfyn og Svendborg er samlet set kravlet op i midterfeltet. Nordfyn er helt oppe på en 4. plads på landsplan, når vi kigger på sagsbehandling.

Den anden vej trækker Odense, som nu for tredje år i træk landet er på en 72. plads og Kerteminde er nu rosinen i den fynske pølseende på en kedelig 82. plads.


Erhvervslivet er meget afhængige af kommunerne som myndighed, når det handler om eksempelvis sagsbehandling.


Det er selvfølgeligt noget, vi har drøftet i DI Fyn, og vi ærgrer os. For erhvervslivet er meget afhængige af kommunerne som myndighed, når det handler om eksempelvis sagsbehandling. Det skal både gå hurtigt og være kompetent. Fynboerne og virksomhederne har brug for en kommunal indsats i folkeskolerne, så flere unge vælger erhvervsuddannelserne og bliver faglærte og måske også videreuddanner sig. Vi ved, at Langeland er rigtigt god til at få unge til at vælge erhvervsuddannelserne. Måske er der noget læring at hente dér for de andre kommuner på Fyn. Og selv om det kan være svært at være mønsterbryder for en ung i en akademikerfamilie og vælge at blive maskinmester, procesoperatør, plastmager eller tømrer, så har samfundet brug for dem.

Vi har brug for den rigtige infrastruktur ved at E20 bliver udvidet også omkring Odense. Og en bedre forbindelse til Als eller over til Lolland, vil forbedre adgangsforholdene til at udnytte Femern, når forbindelsen er parat. Men det er også vigtigt, at den lokale infrastruktur kommer på plads. Og at den kollektive trafik fungerer.

Men det hele har ikke været skidt i dette corona-år. Virksomhederne holder skindet på næsen for de flestes vedkommende. Nogle har ovenikøbet været dygtige eller heldige og finde nye markedsområder som fx. Steffca i Nyborg, som fik DI Fyns Initiativpris i november.

At det trods alt er gået bedre, end vi frygtede i marts, har både været med hjælp fra kommunerne, som var hurtige i foråret med forskellige hjælpepakker til erhvervslivet og med god (dog ofte på bagkant) hjælp fra politikerne på Christiansborg. Det vil jeg meget gerne kvittere for. For os alle har det været en svær tid, og krisen er slet ikke forbi endnu. Og vi ved ikke hvordan det ser ud på eksportmarkederne. Vi ser ind i en vinter med fortsatte og skærpede restriktioner bl.a. i Odense, og det gør for alvor ondt på hoteller, restauranter, museer mv. Jeg håber, at politikerne på Christiansborg sikrer de nødvendige ordninger, så vi også kan komme i biografen, på restaurant eller motionscentrene, når vi alle forhåbentligt er blevet vaccineret i foråret.

På de indre linjer fusionerede DI Og Dansk Byggeri 1. september til landets absolut største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation. Det forventer vi os rigtigt meget af. Vi er nu godt 1350 medlemsvirksomheder på Fyn, og vi kan se, at der er mange regionale og lokale fælles dagsordener. Jeg vil gerne byde alle bygge- og anlægsvirksomhederne velkommen i DI her på Fyn.

Med de ønsker vil jeg ønske for hele Fyn og for vores medlemmer og deres medarbejdere et godt og som året går forhåbentlig coronafrit nyt år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce