Annonce
Fyn

Samarbejdet er allerede i gang: Tredobling af fælles forskning på 10 år

I det senest 10 år er samarbejdet mellem OUH og SDU's sundhedsvidenskabelige fakultet næsten tredoblet. I det kommende år skal der gerne samarbejdes mere - også med andre fakulteter. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Allerede for flere år siden satte SDU og OUH gang i det samarbejde, som skal styrkes, når de flytter under samme tag i 2023.
Annonce

OUH og Syddansk Universitet flytter først sammen i løbet af 2023.

Men der er ingen grund til at vente så længe med at tage fat i en af hjørnestenene i Nyt Sund, nemlig samarbejdet på tværs af de to institutioner, fortæller Ole Skøtt, der er dekan ved det sundhedsvidenskabelige fakultet på Syddansk Universitet.

- Det er noget, vi har forfulgt i flere år, fordi vi i en årrække har vidst, at vi kommer til at arbejde tæt sammen. En god del af vores professorer på vores institutter er tillige tilknyttet forskellige afdelinger på OUH, og her deltager de i forskningsmøderne. Det er noget, man sætter stor pris på på begge sider af vejen.

Ole Skøtt, dekan ved det sundhedsvidenskabelige fakultet på SDU. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Tredobling

Han bakkes op af tal fra OUH. Her har man opgjort antallet af videnskabelige udgivelser med både Klinisk Institut og OUH som forfattere.

I 2009 blev der udgivet 601 artikler, mens der i 2018 blev udgivet 1.637.

- Det er knap en tredobling over 10 år, og det siger lidt om den fart, der er sat i udviklingen, og vi regner med, at den fortsætter. Det er vores fremskrivning, at den fortsætter i hvert fald de næste fem år, siger lægelig direktør på OUH Kim Brixen.

OUH har også lavet en opgørelse over andre mere formaliserede samarbejder - det vil sige samarbejder, hvor en kontrakt er involveret - med andre fakulteter på SDU.


Det er noget, vi har forfulgt i flere år, fordi vi i en årrække har vidst, at vi kommer til at arbejde tæt sammen.

Ole Skøtt, dekan, SDU


Her viser det sig, at i forbindelse med projekter, OUH laver inden for det samfundsvidenskabelige område, sker det i fem procent af tilfældene, at det samfundsvidenskabelige fakultet er med. På det humanistiske område er det cirka 10 procent, mens det er knap halvdelen af projekterne på det tekniske område, at Teknisk Fakultet også deltager i.

Kim Brixen, lægelig direktør på OUH. Arkivfoto: Christian Nordholt

- Men det vil vi jo meget gerne have udvidet. De tal dækker over 40 projekter, så det er ikke ret mange. Vi vil jo gerne op i mange hundrede projekter. Det arbejder vi på, siger Kim Brixen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce