x
Annonce
Fyn

Politiet advarer: Cyklister er væltet på glatte veje

For at undgå ubehagelige overraskelser i trafikken saltes vejene flere steder på Fyn fredag morgen. Sidsten torsdag aften er der blevet på veje over alt på Fyn. Arkivfoto: Michael Bager.
Der venter en sjaskvåd weekend, men inden da skal morgentrafikken forceres. Og det skal gøres med forsigtighed, lyder opfordringen fra Fyns Politi, som har fået flere meldinger om væltede cyklister og personer, der er faldet på glatte veje.

Fyn: Fredag morgen er saltbilerne på arbejde på en del veje på Fyn. Det gælder både større og mindre veje, for selvom lufttemperaturen ligger cirka et par grader over frysepunktet, er vejtemperaturen flere steder på eller under frysepunktet. Det kan gøre de i forvejen våde veje isglatte.

Der saltes især omkring Odense, på den nordlige og nordvestlige del af Fyn samt på en del veje på det sydvestlige Fyn. Inden for de seneste 12 timer har saltbilerne kørt over alt på Fyn, oplyser Vejdirektoratet.

Når solen når op over horisonten omkring klokken 7.14, vil den i periode sprede sit lys ud over Fyn, men byger med regn, slud eller sne kommer i løbet af dagen i vejen for solen, og natten til lørdag fortsætter i vanlig våd stil med ret udbredt regn, oplyser DMI, som advarer om risiko for is- og sneglatte veje.

Weekenden bliver endnu en våd en af slagsen - lørdag forventer DMI udbredt nedbør, der i begyndelsen kan falde som slud eller tøsne, men senere slår over i regn. En lille periode med opholdsvejr afløses af mere regn, og i løbet af natten tager vinden til og kan ved kysterne stedvis blive hård.

Søndag venter spredte byger, der bliver fordelt med en jævn til hård vind. Sidst på dagen kan nedbøren falde som tøsne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce