Annonce
Biler

Salget i februar: Tysk klassisk elbil igen i front

VW e-Golf er en aldrende elbils-model. Men den har fået en nye ungdom, efter at priserne blev sat ned for nyligt. Foto: VW
VW e-Golf er igen i februar den mest solgte elbil herhjemme, fulgt af Hyundai Kona Electric og Tesla Model 3.

Det sikre og solide valg trækker frem for rækkevidde. Især hvis prisen er overkommelig. Sådan er billedet for salget af elbiler i februar. Her sætter den bedagede VW e-Golf med 128 indregistreringer sig ligesom i januar på tronen som den mest solgte elbil herhjemme. Den følges af Hyundai Kona Electric, hvor importøren, efter at have fået presset lange leveringstider ned til få uger, nu rykker til tops med 98 biler.

Den er fulgt af den evige favorit, Tesla Model 3, der med 79 biler indtager tredjepladsen. Lige efter finder vi den nye generation af Renault Zoe med 36 biler, mens nyheder som VW e-UP og den faceliftede Hyundai Ioniq også er med på listen. Den nye Porsche Taycan er også registreret, dog kun med tre biler.

Annonce

Top 10-salg af elbiler i februar

1. VW e-Golf: 128

2. Hyundai Kona Electric: 98

3. Tesla Model 3: 79

4. Renault Zoe: 36

5. Nissan Leaf: 27

6. Kia e-Niro: 21

7. VW e-Up: 21

8. Hyundai Ioniq: 17

9. Tesla Model S: 15

10. Audi e-Tron: 13

Kilde: De Danske Bilimportører

Bredt felt

Længere nede på listen finder vi kendte modeller som Nissan Leaf, Tesla Model S og Audi e-tron, der sælger jævnt. Kia har også en pæn håndfuld e-Niro med. Det er ellers en model, der er lang levereringstid på.

Uden for listen ser vi BMW i3 med 10 biler, Kia e-Soul med syv biler, Jaguar i-Pace med seks biler, Tesla Model X med fem biler og Mercedes EQC med tre biler. De tre største elbilsmærker er da også meget lidt overraskende VW, Hyundai og Tesla.

Salgslisterne skal normalt tages med et gran salg, og de er meget følgesomme over for, hvis der kommer store leverancer af bestemte modeller i visse måneder. Det samme gælder i særdeleshed for elbilerne, hvor der er tale om forholdsvis små tal over for et samlet bilsalg på over 225.000 biler om året, og hvor der i særdeleshed er tale om uregelmæssige leverancer.

Med i regnestykket tæller også, at et firma som Tesla har regnskabsafslutning i hvert kvartal, hvilket betyder, at der ofte er større leverancer op mod dette. Derfor kan vi også forvente at se nummerplader på flere Tesla-modeller i marts.

Mangler faste rammer

Med 495 elbiler på gaden i februar kommer det samlede salg i år op på 1025 elbiler. Det skyldes i høj grad fastholdelsen af afgifterne på elbiler, og at der fortsat kommer flere modeller og større leveringer. Med flere modeller som for eksempel Skoda Citigo e iV, Seat Mii Electric, Mini SE, Audi e-Tron Sportback samt VW ID3. og Peugeot e-208 på trapperne er der mere i pipelinen. VW ID3. bliver dog muligvis forsinket på grund af softwareproblemer, mens Peugeot e-208 også er forsinket og er ramt af, at komponenter fra Kina ikke er klar på grund af corona-problemerne.

Gunni Mikkelsen, som er direktør for De Danske Bilimportører, forudser, at udviklingen med flere elbiler på vejene fortsætter. Men han peger på, at der skal faste rammer for afgifterne frem for de midlertidige løsninger, der er i dag.

- Salgstallene for februar viser, at danskerne har taget den grønne omstilling til sig, men hvis den positive udvikling skal fortsætte, kræver det langsigtede og stabile rammevilkår. Mens vi afventer Eldrup-kommissionens arbejde, skal vi - helst allerede i foråret - have afklaret, hvad der sker med afgifterne på den anden side af nytår, siger han med henvisning til den kommission, der p.t. arbejder med grøn omstilling.

Salgstallene for plug-in-hybrider fortsætter også den positive udvikling. I februar 2020 kom der nummerplader på 597 nye af slagsen.

Hyundai Kona Electric har fået vind i sejlene, efter at importøren har fået skruet leveringstiderne ned. Foto: Hyundai
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Sundhedsmyndigheder: Vi har respiratorer, senge og personale nok til alle coronapatienter

Annonce