Annonce
Odense

Salg af kæmpe p-kælder i Odense trækker ud: TBT-chef afviser problemer

Det er ikke muligt at få oplyst, hvor meget p-kælderen skal indbringe ved et salg, for at budgettet for ombyningen af området på overlladen, hvor Thomas B. Thriges Gade tidligere lå, kommer til at hænge sammen. Det samlede budget for byomdannelsen er 972 millioner kroner. Foto: Nils Svalebøg
Forhandlinger om salget af den store p-kælder under den tidligere Thomas B. Thriges Gade er i fuld gang, og der er ingen problemer, selvom processen er blevet forsinket, forsikrer projektchef for TBT-omdannelsen Stig Langsager.

Odense: Salget af Odenses største underjordiske p-anlæg med cirka 1000 p-pladser under den nu lukkede del af Thomas B. Thriges Gade, trækker ud.

For der er fortsat ikke indgået en aftale med en køber. Det til trods for, at meldingen sidste efterår, da p-kælderen officielt blev sat til salg, lød på, at et salg forventeligt ville falde på plads i begyndelsen af i år.

- Jeg regner med, at vi får bud ind før jul, og at vi vil have en underskrevet købsaftale klar medio februar, lød det i september 2020 fra TBT-projektchef Stig Langsager.

Annonce

Skal finansiere byomdannelse

Salget af TBT-kælderen skal være med til at betale en stor del af den massive byudvikling, som siden 2014 har fundet sted oppe på overfladen, hvor Thomas B. Thriges Gade med fire vejbaner og cirka 25.000 biler i døgnet tidligere dominerede.

Motorgaden gennem centrum er i dag blevet afløst af et nyt centralt beliggende bykvarter med etagebyggerier, erhvervslejemål og nye pladser, byrum og supercykelsti gennem området, hvor også den kommende letbane skal køre. Byomdannelsen ventes afsluttes i løbet af i år.

Det samlede budget for det, der sker på overfladen, er på 972 millioner kroner, og her spiller p-kælderen en vigtig rolle.

For TBT-projektet finansieres med op til 255 millioner kroner fra Odense Kommune, med samme beløb fra foreningen Realdania samt med indtægter fra salg af byggeretter på overfladen. Herefter udestår et beløb, hvoraf størrelsen indtil videre er hemmelig, men som gerne skal komme ind via salg af p-anlægget under jorden.

Annonce

Afviser problemer

At salgsprocessen er mere længerevarende end forventet bør dog ikke give anledning til nogen bekymring, forsikrer Stig Langsager.

- Det går, som det skal. Det er ikke, fordi der er problemer. Så meget tør jeg godt sige, siger han og tilføjer:

- Forhandlinger trækker sommetider ud. Hvis man sidder i en forhandling og mangler et svar, så kan det være, der går et par dage, inden det svar foreligger, og så forhandler man videre derfra. Sådan er det jo. Der også to hold advokater, som skal skrive tingene ned og så videre. Det hele tager tid.

Derudover ønsker Stig Langsager ikke at kommentere sagen i respekt for de forhandlinger, der er i gang. Han ønsker heller ikke at oplyse, om der forhandles med én eller flere købere, eller om der er tale om købere fra Danmark eller fra udlandet.

Tidshorisonten for, hvornår projektchefen kan åbne mere op omkring sagen, vil også afhænge af køberens ønsker omkring tidspunktet for offentliggørelse, lyder det fra Stig Langsager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce