Annonce
Erhverv

Salg af elektronik og computerspil svigter Sony

Toru Hanai/Reuters
De to største hjørnesten i Sony-koncernens forretning har hver deres kvaler. Alligevel stiger lønsomheden.

Den japanske elektronik- og underholdningsgigant Sony, der laver alt fra konsollen Playstation over musik til mobiltelefoner, har åbnet sit nye regnskabsår med en skrumpende omsætning. Til gengæld er der et voksende overskud på den tilbageværende drift.

Det viser regnskabet for de første tre måneder i Sonys skæve regnskabsår. Det løber fra april.

Tabet af omsætning stammer særligt fra den ene af Sonys to største afdelinger - nemlig den der står for elektronik.

Afdelingen sælger færre fjernsyn, mobiltelefoner og digitale kameraer. Det har ført til et fald i omsætning på fem milliarder kroner med et tab i driftsoverskud på 460 millioner kroner til følge.

Særligt det faldende salg af fjernsyn og mobiltelefoner bekymrer Sony, der skruer ned for forventninger til resultatet for hele året i den afdeling.

Samtidig vokser en række af Sonys mindre afdelinger såsom Sony Music. Det giver for hele koncernen et tab i omsætningen på 1,7 milliarder kroner, men en vækst i driftsoverskuddet på 2,2 milliarder kroner.

I Sony Music er det særligt en vækst i indtægter fra streaming af musik, der løfter forretningen.

I den anden af Sonys to største afdelinger, der blandt andet laver computerspil, skruer Sony ned for forventningerne til årsresultat med seks milliarder kroner.

I sine kommentarer skriver Sony, at det skyldes en tendens med fald i software - altså programmer til computere. Indtil videre har salget af selve Playstation-spillemaskinerne og tilbehør ikke skuffet. Men det forventer Sony, at det kommer til.

Ud over Sonys mere kendte områder som underholdning og elektronik har den japanske gigant også en afdeling, der driver bank og forsikring.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce