Annonce
Indland

Sagen om Michael: Det startede med et TV-program

Michael Lambert, som Esbjerg Kommune ikke vil lade bo hos sin plejefamilie, er blevet landskendt siden DR's dokumentar i efteråret blev sendt. Mange er vrede over, at Esbjerg Kommune ifølge udsendelsen har nægtet Michael at blive boende i sin plejefamilie. Pressefoto: DR

Hele Danmark mødte Michael Lambert for første gang i DR's heftigt debatterede dokumentar "Hvem passer på Michael?", der blev sendt i efteråret.

Esbjerg: 9. oktober 2017 mødte omkring 200 vestjyder op ved rådhuset i Esbjerg med megafoner og bannere.

Årsagen var den omdiskuterede dokumentar "Hvem passer på Michael?", der blev sendt over to afsnit i efteråret,

Dokumentaren fulgte 16-årige Michael Lambert, der i 2001 blot 19 dage gammel blev fjernet fra sin mor, som var psykisk syg.

Han blev først anbragt på en institution, og 15 måneder senere kom han i familiepleje hos Else og Charles Andersen og deres tre sønner i Outrup ved Varde.

Som 12-årig blev Michael Lambert en dag pludselig og uden varsel fjernet fra sine plejeforældre, blandt andet baseret på en udtalelse fra Michaels biologiske mor, som stadig havde forældremyndigheden, og fordi kommunen vurderede, at han ikke trivedes hos sine plejeforældre.

Den biologiske mor ændrede dog senere mening igen. Michael Lambert fik derfor lov til at blive boende hos sine plejeforældre, som han kalder mor og far.

Overvåget samvær

Men to år senere blev Michael Lambert på ny fjernet fra sin plejefamilie uden varsel og anbragt på en institution på Fyn.

Danskerne kunne i de to dokumentarudsendelser på DR følge forløbet, hvor Michael Lambert og hans plejefamilie efter 12 år brat blev skilt ad af Esbjerg Kommune, og hvordan både drengen og hans plejefamilie kæmpede for at få lov at bo sammen igen. Michael Lambert gav i udsendelserne udtryk for, at han var ulykkelig over, at han kun havde ret til fire timers overvåget samvær med dem om måneden.

Esbjerg Kommune ønskede ikke at udtale sig i udsendelserne.

Michael Lambert har i foråret skrevet på sin Facebook, at han nu må se sine plejeforældre hveranden weekend.

En Facebook-gruppe med navnet "Hvem Passer På Michael ? VI GØR!!!" har desuden set dagens lys ovenpå de omdiskuterede dokumentar. Den har i skrivende stund 1295 medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce