Annonce
Danmark

Sagen om efterladte børn er usædvanlig: Desperate forældre vil sine børn det bedste

Marie Jakobsen, chefanalytiker ved VIVE, har undersøgt indsatser mod forekomsten af hittebørn. Hun mener, sagen her er anderledes end typiske sager, man ser med hittebørn. Pressefoto
Det er ofte spædbørn, der bliver efterladt, når man taler om hittebørn. Sagen om de efterladte børn i Aarhus er derfor usædvanlig, mener chefanalytiker. Virker som et tegn på desperate forældre, der ønsker en bedre fremtid for sine børn, lyder det.
Annonce

Hittebørn: Sagen om de to efterladte børn i Aarhus er anderledes end andre sager om hittebørn.

Sådan lyder det fra Marie Jakobsen, chefanalytiker hos Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE).

- Denne sag er anderledes end de fleste andre sager, hvor man har fundet hittebørn i Danmark, fordi børnene ikke er nyfødte, og fordi man har fundet to børn på en gang, siger hun.

Marie Jakobsen var blandt andre med til at lave en rapport om indsatser mod hittebørn sidste år.

Hun ser derfor sagen med de to børn, der blev efterladt midt på gaden i Aarhus, som et tegn på, at børnenes forældre har været desperate af den ene eller anden årsag.

Hvilke årsager, der ligger bag, er selvsagt kun gisninger, understreger hun. Men efterlader man sine børn i live på åben gade, betyder det, at man gerne vil have, at børnene bliver fundet, påpeger hun.

- Når man efterlader sine børn et sted, hvor der er mange mennesker, uanset om det er nyfødte børn eller ældre børn, gør man det i et ønske om, at nogle skal finde dem, siger Marie Jakobsen og tilføjer:

- Forældrene kunne have valgt et sted, hvor børnene ikke ville blive fundet. Men fordi det er på åben gade, hvor der kommer mange mennesker forbi, så er det fordi, de har et ønske om, at nogen skal tage sig af dem, forklarer Marie Jakobsen.

Det er sagt med forbehold, påpeger hun, fordi det kun er gisninger, når man ikke kan ved, hvem der har efterladt børnene eller hvorfor. Men sagen er under alle omstændigheder atypisk på grund af børnenes alder, og fordi de er to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Politiet roser de pårørende: Begravelse af to unge trafikdræbte håndteret lige efter bogen

Annonce