Annonce
Nyborg

Sagen kort

Daværende borgmester Jørn Terndrup (V) plantede et træ i forbindelse med indvielsen af Svindinge Byhave. Foto: Tim K. Jensen

2000 godkender Ørbæk Kommune en ansøgning fra Svindinge Beboerforening om anlæg af en teltplads ved Højgårdsvej på et areal, hvor der før har været losseplads.

2009 blev videreudviklingen af teltpladsen, Svindinge Byhave, indviet.

2012-2016 bevilger Nyborg Kommune og EU via de såkaldte LAG-midler penge til en petanquebane, planter, frugttræer, motionsredskaber, en toiletbygning m.m. i byhaven.

2016 bliver teknik- og miljøafdelingen i Nyborg Kommune i forbindelse med en ansøgning om tilladelse til en legeplads klar over, at arealerne ved Højgårdsvej er kortlagt som forurenet.

2016 tager Nyborg Kommune initiativ til en"orienterende forureningsundersøgelse” i byhaven. I to prøver bliver der blandt andet fundet tungmetaller og kulbrinter.

2016 aftaler Nyborg Kommune og Svindinge Landsbyråd, at kommunen skal afklare omfanget af forureningen og finde ud af, hvad der skal gøres "for at forholdene på ejendommen kan lovliggøres".

2018 finder Nyborg Kommunes teknik- og miljøafdeling i forbindelse med en ansøgning om legeredskaber ud af, at der skal renses op på grunden, hvis den fortsat skal benyttes til rekreative formål.

2019 beslutter Nyborg Byråd at sætte 675.000 kroner til yderligere undersøgelser og oprensning i Svindinge Byhave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce