Annonce
Nyborg

Sagen kort

Daværende borgmester Jørn Terndrup (V) plantede et træ i forbindelse med indvielsen af Svindinge Byhave. Foto: Tim K. Jensen

2000 godkender Ørbæk Kommune en ansøgning fra Svindinge Beboerforening om anlæg af en teltplads ved Højgårdsvej på et areal, hvor der før har været losseplads.

2009 blev videreudviklingen af teltpladsen, Svindinge Byhave, indviet.

2012-2016 bevilger Nyborg Kommune og EU via de såkaldte LAG-midler penge til en petanquebane, planter, frugttræer, motionsredskaber, en toiletbygning m.m. i byhaven.

2016 bliver teknik- og miljøafdelingen i Nyborg Kommune i forbindelse med en ansøgning om tilladelse til en legeplads klar over, at arealerne ved Højgårdsvej er kortlagt som forurenet.

2016 tager Nyborg Kommune initiativ til en"orienterende forureningsundersøgelse” i byhaven. I to prøver bliver der blandt andet fundet tungmetaller og kulbrinter.

2016 aftaler Nyborg Kommune og Svindinge Landsbyråd, at kommunen skal afklare omfanget af forureningen og finde ud af, hvad der skal gøres "for at forholdene på ejendommen kan lovliggøres".

2018 finder Nyborg Kommunes teknik- og miljøafdeling i forbindelse med en ansøgning om legeredskaber ud af, at der skal renses op på grunden, hvis den fortsat skal benyttes til rekreative formål.

2019 beslutter Nyborg Byråd at sætte 675.000 kroner til yderligere undersøgelser og oprensning i Svindinge Byhave.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Har du lært noget nyt i dag?

Det indbydende og varierede tag-selv-bord i medielandskabet varede i 10 år. Så længe siden er det, at DR åbnede DR K og dermed lukkede kultur i bred forstand helt ind til kakkelbordet i vores stuer. Siden er vi danskere ikke bare blevet beriget, men også forkælet med bl.a. dokumentarudsendelser om musikere, aftenlange operaer, smalle film og en ikonisk Kunstquiz. Hver dag kunne vi være sikre på at lære noget nyt. Om tre uger er kulturens tv-guldalder slut. Når halvdelen af DRs tv-kanaler fra 2. januar 2020 lukker, reduceres den linde strøm af oplysning og dannelse på DR K til en ugentlig dag på DR2 og en streamingkanal kaldet DR2+. Langt fra de oprindelige ambitioner, som den daværende medieredaktør havde om at ville "invitere alle, som gerne vil have oplevelser med kulturelt indhold, til det helt store tag-selv-bord med kunst, kultur, historie, musik, design, arkitektur, mode, dramaserier fra DR-arkivet og fiktion fra hele verden". Ak. Sådan skrev indbyggerne i Palmyra på deres dødes grave, og sådan kunne vi også sige nu. Eller også kunne vi mene, at det kun er rimeligt at lukke DR K, når mediebilledet har ændret sig så voldsomt i løbet af de seneste 10 år, som det har. Det er evident, at flow-tv taber terræn i en udvikling, der allerede er beskrevet vidt og bredt. Men anderledes er det med kulturprogrammerne. De bliver netop det meningsgivende og sammenhængende, når resten af verden bliver serveret i underholdende småbidder. Det er i kulturen, vores horisont har mulighed for at blive udvidet, når vi ikke kan rumme flere af Bagedystens festkager og end ikke kan hidse os op over, at Vild med dans handler lige så meget om seksualitet som benarbejde. Et plaster på såret er det derfor, når kulturminister Rasmus Prehn som en del af finansloven annullerer besparelser for i alt 764 millioner kroner på landets museer. Det redder desværre ikke DR K, men det giver os lejlighed til at slukke tv'et og søge ud i virkeligheden og blive klogere.

Annonce