Annonce
Nyborg

Sagen kort

Daværende borgmester Jørn Terndrup (V) plantede et træ i forbindelse med indvielsen af Svindinge Byhave. Foto: Tim K. Jensen

2000 godkender Ørbæk Kommune en ansøgning fra Svindinge Beboerforening om anlæg af en teltplads ved Højgårdsvej på et areal, hvor der før har været losseplads.

2009 blev videreudviklingen af teltpladsen, Svindinge Byhave, indviet.

2012-2016 bevilger Nyborg Kommune og EU via de såkaldte LAG-midler penge til en petanquebane, planter, frugttræer, motionsredskaber, en toiletbygning m.m. i byhaven.

2016 bliver teknik- og miljøafdelingen i Nyborg Kommune i forbindelse med en ansøgning om tilladelse til en legeplads klar over, at arealerne ved Højgårdsvej er kortlagt som forurenet.

2016 tager Nyborg Kommune initiativ til en"orienterende forureningsundersøgelse” i byhaven. I to prøver bliver der blandt andet fundet tungmetaller og kulbrinter.

2016 aftaler Nyborg Kommune og Svindinge Landsbyråd, at kommunen skal afklare omfanget af forureningen og finde ud af, hvad der skal gøres "for at forholdene på ejendommen kan lovliggøres".

2018 finder Nyborg Kommunes teknik- og miljøafdeling i forbindelse med en ansøgning om legeredskaber ud af, at der skal renses op på grunden, hvis den fortsat skal benyttes til rekreative formål.

2019 beslutter Nyborg Byråd at sætte 675.000 kroner til yderligere undersøgelser og oprensning i Svindinge Byhave.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce