Annonce
Sport

Sagan melder fra til sidste forårsklassiker

Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
Liège-Bastogne-Liège bliver uden Peter Sagan, som holder løbspause frem til 12. maj.

Den slovakiske cykelstjerne Peter Sagan har ikke været på sit sædvanlige og skræmmende niveau i årets forårsklassikere, og nu dropper han helt at køre den sidste af forårets fire klassikere, Liège-Bastogne-Liège.

Det meddeler Sagan fra Bora-holdet på Instagram.

- Et hårdt Flèche Wallone er overstået. Jeg var her for at arbejde for holdet og bidrage til at få det bedst mulige resultat, skriver Sagan på Instagram.

- Holdet og jeg besluttede, at det bedste for mig nu ville være at tage nogle dage fri, så jeg bedre kan forberede mig til de kommende løb startende med Tour of California 12. maj.

Liège-Bastogne-Liège bliver dermed en stor profil fattigere.

Foråret har ikke budt på så store resultater, som den tredobbelte verdensmester normalt henter.

I de tre hidtidige klassikere har Sagan ikke været på podiet i nogen af dem. Han blev nummer fire i Milano-Sanremo, nummer 11 i Flandern Rundt og nummer fem i Paris-Roubaix.

Den 29-årige stjerne vandt sidste år Paris-Roubaix, mens han i 2016 triumferede i Flandern Rundt.

I 2015, 2016 og 2017 blev han verdensmester i linjeløb.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce