Annonce
Fyn

Sag om udnyttelse af dement plejehjemsbeboer: Oralsex optaget af skjult videokamera

Sagen om seksuelle overgreb mod en dement, gammel kvinde på et plejehjem startede, fordi hendes læge politianmeldte sin mistanke mod en midaldrende mand. Foto: Katrine Becher Damkjær
Retten i Odense gav i sommer politiet lov til at sætte skjult videoovervågning op på et værelse på et plejehjem. En optagelse viser angiveligt en 42-årig tiltalt mand have oralsex med en gammel, kvindelig beboer.

Odense: Sagen mod en 42-årig mand, der er tiltalt for flere gange at have udnyttet en gammel, dement kvinde seksuelt på et plejehjem i Odense, begyndte tirsdag formiddag.

Og anklagemyndigheden har et spektakulært es i ærmet. For da den gamle kvindes læge i juli fik mistanke om, at kvinden blev udsat for seksuelle overgreb af en mand, gav Retten i Odense politiet lov til at sætte overvågning op på kvindens værelse.

Derfor har politiet en video, der viser den 42-årige tiltalte mands besøg hos kvinden den 6. juli om eftermiddagen.

Videoen viser ifølge anklager Maria Blomsterberg den tiltalte modtage oralsex af den demente kvinde. Manden holder angiveligt kvindens hoved, ligesom man senere i videoen skal kunne se ham berøre hende i skridtet.

Annonce

- Hun virkede normal

Den 42-årige er anklaget for tre gange at have haft samleje med kvinden og to gange at have fået hende til at give sig oralsex. Han er tiltalt efter straffelovens paragraf 218, fordi han ifølge politiet har udnyttet kvindens mentale tilstand til at skaffe sig samleje med hende. Han risikerer op til fire års fængsel.

Den tiltalte mand nægter sig skyldig, men erkender at have haft sex med den gamle kvinde. Ifølge hans forklaring var der en kærlighedsenergi mellem de to. De ønskede begge at have sex, har han forklaret.

- Jeg blev chokeret over anholdelsen og sigtelsen. Det var ren forelskelse, sagde manden, der mødte den gamle kvinde under et besøg hos sin morfar på plejehjemmet.

- Jeg tænker, at jeg ikke har gjort noget ondt. Det var kærlighed, sagde han også.

Han forklarede også, at han ikke vidste, hun var dement, og at han ville have trukket sig, hvis han vidste det.

- Det kunne jeg ikke høre. Hun virkede meget normal at tale med. Hun var kvik.

Lukkede døre og navneforbud

Den 42-åriges forsvarer og kvindens bistandsadvokat ønskede lukkede døre under hele retssagen af hensyn til de involverede. Det afviste domsmandsretten.

Kvindens forklaring, som er optaget på video på plejehjemmet, bliver dog afspillet for lukkede døre, ligesom overvågningsvideoen fra hendes værelse også vil blive vist uden presse og tilhørere til stede.

Retten har desuden besluttet, at det er forbudt at nævne den tiltaltes navn eller den institution, den gamle kvinde bor på. Det dog kan ændre sig senere i løbet af sagen, sagde retsformanden.

Der ventes dom tirsdag eftermiddag.

Rettelse: Vi skrev tidligere, at manden var tiltalt for voldtægt. Det er ikke korrekt. Han var tiltalt for at have udnyttet den demente kvindes tilstand til at skaffe sig samleje og oralsex med hende. Vi beklager fejlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce