Annonce
Fyn

Sag om udnyttelse af dement plejehjemsbeboer: Oralsex optaget af skjult videokamera

Sagen om seksuelle overgreb mod en dement, gammel kvinde på et plejehjem startede, fordi hendes læge politianmeldte sin mistanke mod en midaldrende mand. Foto: Katrine Becher Damkjær
Retten i Odense gav i sommer politiet lov til at sætte skjult videoovervågning op på et værelse på et plejehjem. En optagelse viser angiveligt en 42-årig tiltalt mand have oralsex med en gammel, kvindelig beboer.

Odense: Sagen mod en 42-årig mand, der er tiltalt for flere gange at have udnyttet en gammel, dement kvinde seksuelt på et plejehjem i Odense, begyndte tirsdag formiddag.

Og anklagemyndigheden har et spektakulært es i ærmet. For da den gamle kvindes læge i juli fik mistanke om, at kvinden blev udsat for seksuelle overgreb af en mand, gav Retten i Odense politiet lov til at sætte overvågning op på kvindens værelse.

Derfor har politiet en video, der viser den 42-årige tiltalte mands besøg hos kvinden den 6. juli om eftermiddagen.

Videoen viser ifølge anklager Maria Blomsterberg den tiltalte modtage oralsex af den demente kvinde. Manden holder angiveligt kvindens hoved, ligesom man senere i videoen skal kunne se ham berøre hende i skridtet.

Annonce

- Hun virkede normal

Den 42-årige er anklaget for tre gange at have haft samleje med kvinden og to gange at have fået hende til at give sig oralsex. Han er tiltalt efter straffelovens paragraf 218, fordi han ifølge politiet har udnyttet kvindens mentale tilstand til at skaffe sig samleje med hende. Han risikerer op til fire års fængsel.

Den tiltalte mand nægter sig skyldig, men erkender at have haft sex med den gamle kvinde. Ifølge hans forklaring var der en kærlighedsenergi mellem de to. De ønskede begge at have sex, har han forklaret.

- Jeg blev chokeret over anholdelsen og sigtelsen. Det var ren forelskelse, sagde manden, der mødte den gamle kvinde under et besøg hos sin morfar på plejehjemmet.

- Jeg tænker, at jeg ikke har gjort noget ondt. Det var kærlighed, sagde han også.

Han forklarede også, at han ikke vidste, hun var dement, og at han ville have trukket sig, hvis han vidste det.

- Det kunne jeg ikke høre. Hun virkede meget normal at tale med. Hun var kvik.

Lukkede døre og navneforbud

Den 42-åriges forsvarer og kvindens bistandsadvokat ønskede lukkede døre under hele retssagen af hensyn til de involverede. Det afviste domsmandsretten.

Kvindens forklaring, som er optaget på video på plejehjemmet, bliver dog afspillet for lukkede døre, ligesom overvågningsvideoen fra hendes værelse også vil blive vist uden presse og tilhørere til stede.

Retten har desuden besluttet, at det er forbudt at nævne den tiltaltes navn eller den institution, den gamle kvinde bor på. Det dog kan ændre sig senere i løbet af sagen, sagde retsformanden.

Der ventes dom tirsdag eftermiddag.

Rettelse: Vi skrev tidligere, at manden var tiltalt for voldtægt. Det er ikke korrekt. Han var tiltalt for at have udnyttet den demente kvindes tilstand til at skaffe sig samleje og oralsex med hende. Vi beklager fejlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];