Annonce
Fyn

Sag om udnyttelse af dement plejehjemsbeboer: Oralsex optaget af skjult videokamera

Sagen om seksuelle overgreb mod en dement, gammel kvinde på et plejehjem startede, fordi hendes læge politianmeldte sin mistanke mod en midaldrende mand. Foto: Katrine Becher Damkjær
Retten i Odense gav i sommer politiet lov til at sætte skjult videoovervågning op på et værelse på et plejehjem. En optagelse viser angiveligt en 42-årig tiltalt mand have oralsex med en gammel, kvindelig beboer.
Annonce

Odense: Sagen mod en 42-årig mand, der er tiltalt for flere gange at have udnyttet en gammel, dement kvinde seksuelt på et plejehjem i Odense, begyndte tirsdag formiddag.

Og anklagemyndigheden har et spektakulært es i ærmet. For da den gamle kvindes læge i juli fik mistanke om, at kvinden blev udsat for seksuelle overgreb af en mand, gav Retten i Odense politiet lov til at sætte overvågning op på kvindens værelse.

Derfor har politiet en video, der viser den 42-årige tiltalte mands besøg hos kvinden den 6. juli om eftermiddagen.

Videoen viser ifølge anklager Maria Blomsterberg den tiltalte modtage oralsex af den demente kvinde. Manden holder angiveligt kvindens hoved, ligesom man senere i videoen skal kunne se ham berøre hende i skridtet.

Annonce

- Hun virkede normal

Den 42-årige er anklaget for tre gange at have haft samleje med kvinden og to gange at have fået hende til at give sig oralsex. Han er tiltalt efter straffelovens paragraf 218, fordi han ifølge politiet har udnyttet kvindens mentale tilstand til at skaffe sig samleje med hende. Han risikerer op til fire års fængsel.

Den tiltalte mand nægter sig skyldig, men erkender at have haft sex med den gamle kvinde. Ifølge hans forklaring var der en kærlighedsenergi mellem de to. De ønskede begge at have sex, har han forklaret.

- Jeg blev chokeret over anholdelsen og sigtelsen. Det var ren forelskelse, sagde manden, der mødte den gamle kvinde under et besøg hos sin morfar på plejehjemmet.

- Jeg tænker, at jeg ikke har gjort noget ondt. Det var kærlighed, sagde han også.

Han forklarede også, at han ikke vidste, hun var dement, og at han ville have trukket sig, hvis han vidste det.

- Det kunne jeg ikke høre. Hun virkede meget normal at tale med. Hun var kvik.

Annonce

Lukkede døre og navneforbud

Den 42-åriges forsvarer og kvindens bistandsadvokat ønskede lukkede døre under hele retssagen af hensyn til de involverede. Det afviste domsmandsretten.

Kvindens forklaring, som er optaget på video på plejehjemmet, bliver dog afspillet for lukkede døre, ligesom overvågningsvideoen fra hendes værelse også vil blive vist uden presse og tilhørere til stede.

Retten har desuden besluttet, at det er forbudt at nævne den tiltaltes navn eller den institution, den gamle kvinde bor på. Det dog kan ændre sig senere i løbet af sagen, sagde retsformanden.

Der ventes dom tirsdag eftermiddag.

Rettelse: Vi skrev tidligere, at manden var tiltalt for voldtægt. Det er ikke korrekt. Han var tiltalt for at have udnyttet den demente kvindes tilstand til at skaffe sig samleje og oralsex med hende. Vi beklager fejlen.

Annonce
Annonce
Fyn

Marienlyst dømt som pokaltaber

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce