Annonce
Odense

Sag om dødsulykke udsat: Tjekkisk lastbilchauffør ville ikke tilstå

Ved ulykken den 7. marts mistede en 75-årig kvinde livet. Mandag skulle den 51-årige tjekkiske lastbilchaufør have afgjort sagen ved Retten i Odense. Men det gik ikke som planlagt. Arkivfoto: Michael Bager
En 51-årig tjekkisk lastbilchauffør kan ikke erkende, at han er skyldig i uagtsomt manddrab af en kvindelig cyklist. Så nu er retssagen mod ham udsat.
Annonce

En bøde og en betinget frakendelse af kørekortet. En retssag på en times tid og en tjekkisk lastbilchauffør, der var klar til at tilstå. Alt var mandag lagt til rette ved byretten i Odense, så der kunne sættes en punktum efter en dødsulykke i begyndelsen af marts. Her overså chaufføren en 75-årig kvinde i krydset Havnegade og Buchwaldsgade i Odense.

Chaufføren kunne godt erkende, at han ikke havde overholdt sin vigepligt. Men at han ligefrem skulle være skyldig i uagtsomt manddrab, kunne han ikke erkende. Og så måtte sagen udskydes.

Det betyder at retten nu skal finde plads i kalenderen til en domsmandssag, hvor der skal føres vidner. Den tjekkiske chauffør skal dog ikke møde. Han blev afhørt i forbindelse med dagens retsmøde.

Retssagen er i øvrigt ikke det eneste juridiske efterspil der venter. I forbindelse med ulykken stjal en mand kvindens taske og pung og misbrugte efterfølgende hendes betalingskort. Han har været anholdt og har erkendt tyveriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce