Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sad fast i rabatten: Genbrugsbil måtte have vejhjælp

Michael Daugaard, SOS Dansk Autohjælp, hjælper med at få trukket genbrugsbilen fri. Foto: Torsten Cilleborg

Korinth: En genbrugsbil fra FFV måtte fredag have assistance fra SOS Dansk Autohjælp for at nå videre med transporten af genbrugsmaterialer. I et uopmærksomt øjeblik kom chaufføren til at trække for langt til højre, så lastvognens højre hjulsæt fik fat i den bløde rabat, og det gav en ufrivillig pause, for bilen ville ikke flytte sig ud af stedet.

Uheldet sket på ved 14-tiden på Reventlowsvej lidt uden for Korinth i retning mod Faaborg, og vejhjælpen fik relativt hurtigt trukket bilen fri uden nævneværdige gener for den øvrige trafik.

Ifølge vejhjælperne rykker de ud til mange af den slags uheld for tiden, fordi rabatterne er særdeles bløde, så opfordringen til bilisterne er at holde god hjulafstand til alt, hvad der er grønt.

Annonce
Hjulene sad fast i den fugtige rabat. Foto: Torsten Cilleborg
Foto: Torsten Cilleborg
Vejhjælpen gav ikke nævneværdige gener for den øvrige trafik. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fire millioner til flere pædagoger: Toppolitiker vil sende flest penge til børnehaver i den nordlige del af Faaborg-Midtfyn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce