Annonce
Nordfyn

S sætter nyt hold: Bernt Nicolaysen er spidskandidat

Efter valget som spidskandidat for Socialdemokratiet på Nordfyn kan Bernt Nicolaysen se frem til en sommer, hvor ferielæsningen kommer til at bestå af politisk materiale. Foto: Betty Rasmussen
Nicolaysen vandt urafstemning foran Helle Waagner, og samtidig træder Kim Johansen til igen som gruppeformand for S i kommunalbestyrelsen.
Annonce

Nordfyn: Det bliver Bernt Nicolaysen, der kommer til at stå øverst for Socialdemokratiet på stemmesedlen, når nordfynboerne i november næste år skal vælge en ny kommunalbestyrelse.

Den 51-årige lærer fra Otterup vandt i den anden afstemningsrunde blandt de nordfynske S-medlemmer med 56 stemmer mod 52 til Helle Waagner, der i modsætning til den nye spidskandidat har plads i den nuværende kommunalbestyrelse.

I den første afstemningsrunde fik Nicolaysen og Waagner flere stemmer end den tredje kandidat Pia Longet, der efter nederlaget først trak sig som gruppeformand og derefter meldte sig ud af Socialdemokratiet og nu fortsætter i kommunalbestyrelsen som løsgænger.

- Det er overvældende, og det kommer da bag på mig, siger Bernt Nicolaysen, der nu kan se frem til en travl sommer med en masse at læse op på.

- Jeg mødtes kort med A-gruppen i går (mandag), og nu skal jeg også mødes med bestyrelsen og få snakket om fremtiden og forventningerne.

Ny spidskandidat

Bernt Nicolaysen er 51 år og bor i Otterup.

Han er gift med Charlotte Nicolaysen, der er bibliotekar i Middelfart, og sammen har de sønnen Jeppe, der er 16 år.

Han er uddannet lærer i 1997 og har siden 2003 været lærer på Sletten Skole, afdeling Skovløkken.

Hans politiske karriere begyndte, da han som 15-årig meldte sig ind i DSU. Siden har han haft en række organisatoriske poster i Socialdemokratiet og er indtil den kommende generalforsamling formand i Middelfart-kredsen.

Han stillede op til kommunalvalget på Nordfyn i 2009 og 2013 og endte i 2013 som førstesuppleant.

Noget af fritiden bruger han som bestyrelsesmedlem i Otterup Museums forening, og ellers er han og hele familien vild med alle former for sport, og de rejser gerne ud til store turneringer som All England (badminton) og Wimbledon (tennis).

- Helle og jeg har haft en super og fair valgkamp med masser af god energi, og det var der også på gruppemødet i går med fuld forståelse for, at nu står vi sammen og er klar til kamp, siger Bernt Nicolaysen.

Annonce

Løfte fællesskabet

Fra den slagne bejler til pladsen som spidskandidat, Helle Waagner, lyder der et stort tillykke til Nicolaysen.

- Har du nået at tænke over, om resultatet kommer til at betyde noget for dit politiske arbejde?

- Det tror jeg ikke, det gør. Jeg vil bestemt samarbejde med Bernt som spidskandidat, Kim  som gruppeformand og ny formand og næstformand (Rikke Jul Andresen og Kasper Solberg, red.) i bestyrelsen.

Efter stemmerne var talt op, gav Bernt Nicolaysen og Helle Waagner hinanden corona-håndslag på et tæt og konstruktivt samarbejde frem mod den kommende valgkamp, lyder det i en pressemeddelelse. Privatfoto

- Jeg indgår, som jeg plejer, i en samarbejdende A-gruppe med henblik på at løfte fællesskabet. Jeg vil fortsat arbejde for rød velfærd og grøn omstilling, siger Helle Waagner.

Annonce

Kim Johansen tilbage

Samtidig med den nye spidskandidat har den socialdemokratiske gruppe i kommunalbestyrelsen også valgt en ny gruppeformand.

Eller rettere genvalgt den tidligere gruppeformand, Kim Johansen, der forlod posten i maj sidste år for at få mere tid sammen med sin familie og tid til at prioritere andre ting end politik.


Jeg er klar til at tage en lille tørn mere, for nu skal vi have ro på og tilbage i arbejdstøjet, og så må vi se, hvad der sker til valget.

Kim Johansen, genvalgt gruppeformand


- Men jeg er klar til at tage en lille tørn mere, for nu skal vi have ro på og tilbage i arbejdstøjet, og så må vi se, hvad der sker til valget, siger Kim Johansen, der selv foreslog gruppen, at han skulle gribe tøjlerne igen.

- Det er vel ikke forkert at sige, at det ikke har fungeret optimalt i S-gruppen, siden du forlod formandsposten?

- Jeg vil ikke selv sige det på den måde, men det er vel tydeligt at se udefra, så jeg vil godt bekræfte, at der ikke har været ro på. Nu skal vi have en stabil drift i partiet, så vi kan få vores mærkesager frem. Politikken er så vigtig for mig, at den ikke må glide i baggrunden.

- Vi er rykket sammen i bussen i gruppen og har sagt, at alle skal bidrage, siger Kim Johansen, der glæder sig til at genoptage arbejdet som gruppeformand, der blandt andet også betyder, at han skal repræsentere partiet ved de kommende budgetforhandlinger, der blev skudt i gang med et budgetseminar tirsdag for alle kommunalbestyrelsens medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce