Annonce
Indland

S-regering præsenteres for dronningen torsdag formiddag

Mette Frederiksen har offentliggjort navnene på sine ministre, der skal en tur til Amalienborg.

Mette Frederiksen præsenterer sit ministerhold for dronningen torsdag klokken 11 på Amalienborg.

Det meddeler Statsministeriet på Twitter.

Danmarks i øjeblikket designerede statsminister har torsdag løftet sløret for sit hold på i alt 20 ministre, der skal lede Danmark i den kommende valgperiode.

Ministerlisten blev offentliggjort lidt efter klokken 9, og ved 10-tiden ventes det, at de kommende ministre skal mødes i Statsministeriet.

Herefter går turen til Amalienborg, hvor Mette Frederiksen præsenterer sit hold for dronningen klokken 11.

De afgående ministre fra VLAK-regeringen modtages i afskedsaudiens på Amalienborg klokken 12, fremgår det af meddelelsen fra Statsministeriet.

Rød blok fik med samlet 91 mandater flertal ved folketingsvalget 5. juni.

Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten brugte herefter knap tre uger på at lave en aftale, der gør Mette Frederiksen til statsminister for en socialdemokratisk regering.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce