Annonce
Indland

S-politiker vil undersøge bodega-afpresning

Det skal undersøges, hvor mange forretninger, der bliver afpresset for penge i København, siger S-politiker.

Der er langt flere sager om pengeafpresning end den mod Café Viking på Nørrebro.

Det fastslår socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen, der er bosat på Nørrebro og sidder i Københavns Borgerrepræsentation.

- Mit indtryk er, at problemet er rigtig stort, men det er kun få, der tør stå offentligt frem. Jeg har hørt om det her i rigtig lang tid.

- Folk i Blågårdsgade på Nørrebro betaler beskyttelsespenge, folk i Mimersgade betaler beskyttelsespenge, siger han.

Derfor vil han nu have kommunen til at sende medarbejdere ud på Vesterbro og Nørrebro for at lave en anonym rundspørge til forretningerne i de to københavnske brokvarterer.

- Kommunen må prioritere at komme rundt og lave de her spørgeskemaer. Det her er langt vigtigere end 2020-plan og skattelettelser. Nemlig at man kan passe sit arbejde, siger han.

Café Vikings ejer Jane Petersen stod torsdag frem og fortalte, at hun er blevet afkrævet beskyttelsespenge af en lokal bande. Og fordi hun nægter, er der blevet smidt brosten ind gennem hendes ruder på værtshuset i Ægirsgade.

Den socialdemokratiske politiker vil samtidig oprette en hjemmeside med et telefonnummer og en mailadresse, hvor man skal kunne henvende sig anonymt, hvis man oplever pengeafpresning.

- Ligesom man med hatecrimes kan man henvende sig anonymt, hvis man er blevet overfaldet på grund af ens seksualitet, siger han.

- Og så skal kommunens medarbejdere være opsøgende og tage ud og fortælle de her værtshusejere, at de kan gå til kommunen anonymt og samtidig undersøge problemets omfang, siger Lars Aslan Rasmussen.

Han mener, at problemet sandsynligvis også findes i Tingbjerg og i Sjælør.

- Det kan ikke være særligt dyrt at lave sådan en undersøgelse, og det skal være noget, vi skal sætte penge af til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce