Annonce
Odense

S-politiker efter tilsyn i kemikalieejendom: - Det ligner mere og mere en politisag

Ejendommen på Nordbirkvej i Seden er ejet af Seden Ejendomsinvest, som har lejet den ud til Årslev Entreprenørforretning. Foto: Michael Bager

Det bør for alvor overvejes at politianmelde, hvad der egentlig foregår og har foregået inde på erhvervsejendommen på Nordbirkvej 4 i Seden

Det mener i hvert fald byrådspolitiker og medlem af By- og Kulturudvalget Anders W. Berthelsen (S) efter tirsdagens tilsyn udført af Odense Kommune.

- Politiet har jo mulighed for at efterforske bagud, siger han.

Ved det varslede tilsyn tirsdag gik kommunens folk forgæves efter beviser, men fandt flere mistænkelige forhold på ejendommen. Forhold, der kunne tyde på, at de polske arbejdere hos firmaet Årslev Entreprenørforretning har været indkvarteret i rum tæt op ad det lager med farlige kemikalier, der også findes på ejendommen. De fandt også en lastbil fyldt med inventar, hvilket i tilsynsnotatet betegnes som "meget mistænkeligt".

Ifølge eksperter er det aldeles uansvarligt og potentielt livsfarligt, hvis noget af kemien var lækket eller var kommet i kontakt med hinanden.

Mens tilsynet ikke fandt nogen håndfaste beviser på, at der har foregået indkvartering, kunne avisen berette om den oprydning og bortskaffelse af spor, som hele morgenen og formiddagen tirsdag i timerne op til det varslede tilsyn havde været i gang.

Om det siger Anders W. Berthelsen (S):

- Virksomheden kaster mere og mere mistanke på sig selv. Det ligner mere og mere en politisag.

Annonce

Opfordring: Kom med dokumentationen

Konservartives Kristian Guldfeldt mener, der er behov at komme til bunds i sagen. Både i forhold til de polske arbejderes indkvartering og i forhold til de 39 ton kemi, der forsvundet fra ejendommen samt i forhold til de 31 ton, som stadig står tilbage.

- Både for miljøets skyld, men også af hensyn til beboere i området og medarbejderne, siger han.

Alligevel ønsker han ikke direkte at forholde sig til, om der skal ske politianmeldelse fra Odense Kommunes side.

- Det tror jeg en jurist skal vurdere, siger han.

Anders W. Berthelsen fastslår, at kommunens indsats ikke må stoppe med tirsdagens tilsyn.

- Selvfølgelig skal kommunen ikke lukke sagen her. Der er masser af gå videre med. Både boligsagen og kemisagen, siger han og opfordrer vidner med indsigt i, hvad der er foregået på ejendommen, til at stå frem og henvende sig til kommunen eller til politiet.

- Jeg vil opfordre til, vi får så meget dokumentation på bordet som muligt, så politiet kan se, der er en alvor sag her, de skal begynde af efterforske, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce