Annonce
Odense

S-ordfører i byrådet var ude med tidlig opfordring: Gå af, Frank

Cæcilie Crawley (S) om sin tid i DSU: - Jeg har ikke selv oplevet det, men jeg har set, hvad der skete. Der var nogle ældre mænd, man skulle passe på - og sådan var det bare. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Socialdemokratiets politiske ordfører i Odense Byråd, Cæcilie Crawley, opfordrede mandag formiddag Frank Jensen til at gå af som partiets næstformand. Hendes byrådskollega, Maria Brumvig, var også med på #gåaffrank.

Odense: Gå af, Frank. Eller som de skriver på Facebook: #gåaffrank.

Socialdemokratiets politiske ordfører i Odense Byråd, Cæcilie Crawley, var tidligt ude med en opfordring til Frank Jensen om at gå af - både som overborgmester og som næstformand for Socialdemokratiet.

Det skete mandag formiddag, hvor vi også bad hende uddybe, hvorfor hun meldte så klart ud:

Annonce

- Jeg synes, det er lidt vanvittigt. Han står på et pressemøde og siger, at de her episoder har fundet sted i 30 år - at han ikke ved, om der kommer mere - og beder samtidig om tilgivelse. Det er sådan set fint nok, hvis han synes, han havde gjort noget forkert. Men det er helt klart mit indtryk, at han føler, at han er blevet fanget i en feministisk krig, og at han ikke har gjort noget forkert, forklarer hun.

- Jeg har også været aktiv i DSU og hørt historier om ham gennem længere tid, så jeg er sådan set ikke i tvivl. Og derfor provokerer det mig, når han ikke vil indrømme, at han har gjort noget forkert. Og det fik mit bæger til at flyde over, da jeg så, at han havde delt et opslag, der opfordrer DSU-formanden (som er en af dem, han skulle have krænket, red.) til at trække sig. Aftenen før havde han stået og angret. Det virker noget tyndbenet.


Man burde have sagt stop, for det er ikke i orden, at man skal passe på ældre mænd, når man kommer ind for at diskutere politik. At man skal have nogen, der passer på en, når der er fest om aftenen. Sådan skal det ikke være.

Cæcilie Crawley (S), om sin tid i DSU


Upassende adfærd

Hun var ikke den eneste socialdemokrat med meldingen #gåaffrank. Også byrådsmedlem Maria Brumvig meldte klart ud i løbet af mandag formiddag, inden det stod klart, at Frank Jensen trådte tilbage. Hun kalder hans afsked "den eneste rigtige beslutning".

- Vi kan som parti ikke leve med fortsat at have ham siddende på den post, når han samtidig erkender gennem 30 år at have haft en upassende adfærd, siger hun.

Maria Brumvig har ikke kendskab til, at der i hendes tid i byrådet i Odense, som begyndte i 2018, har været sager om seksuelle krænkelser.

Maria Brumvig - Vi kan som parti ikke leve med fortsat at have Frank Jensen siddende på den post, når han samtidig erkender gennem 30 år at have haft en upassende adfærd. Arkivfoto: Vibeke Volder
Annonce

På vagt overfor ældre mænd

Ifølge Cæcilie Crawley har der været tale om en "pilrådden kultur" omkring partiets ungdomsorganisation, DSU, gennem mange år.

Hun har selv haft mange gode oplevelser som DSU'er, men når aftenen faldt på, og der skulle festes, kom der pludselig andre personer på banen:

- Jeg har ikke selv oplevet det, men jeg har set, hvad der skete. Der var nogle ældre mænd, man skulle passe på - og sådan var det bare. Fornemmelsen var, at sådan havde det altid været, og ligesom Frank Jensen sagde, så var det jo tit, fordi der var meget alkohol involveret.

På spørgsmålet om, hvorfor det var sådan, henviser Cæcilie Crawley til to forhold - en hierarkisk magtstruktur og stor aldersforskel.

- De sager, som nu kommer frem, handler jo ikke om to 20-årige. I ungdomspolitik er der nogle, som er meget unge, 13-14-15 år. Og så er man jo lige pludselig gammel, hvis man er 30 år og folketingsmedlem. Også selv om man ikke selv ser sig selv som gammel.

- I bagklogskabens klare lys skulle det have været stoppet. På en måde virkede det til at have været der i så mange år, at det ligesom bare var en del af kulturen. Men man burde have sagt stop, for det er ikke i orden, at man skal passe på ældre mænd, når man kommer ind for at diskutere politik. At man skal have nogen, der passer på en, når der er fest om aftenen. Sådan skal det ikke være, siger Cæcilie Crawley.

Annonce

Blevet bedre

Efter, hvad Cæcilie Crawley ved, er forholdene i dag blevet bedre. Således måtte den tidligere DSU-formand, Lasse Quvang Rasmussen, træde tilbage i 2017 som følge af flere krænkelsessager.

- På baggrund af den sag har DSU nok været et lille skridt foran nogle af de øvrige ungdomspartier de seneste år, mener Cæcilie Crawley.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce