Annonce
Odense

S og K: Rådmand er for hurtig på aftrækkeren i sag om byggeri ved Åløkkeskoven i Odense

Kristian Guldfeldt (K) mener, at rådmanden er alt for hurtig på aftrækkeren, når det kommer til sagen om byggeplaner ved Åløkkeskoven. Og både S og K er enige om ikke at sige ja eller nej, før sagen har været behandlet i By- og Kulturudvalget. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Konservative og Socialdemokratiet mener, det både er dybt problematisk og respektløst, når rådmand Christoffer Lilleholt (V) siger nej til byggeplaner, som udvalget først skal behandle om tre uger.
Annonce

Odense: Mens rådmand Christoffer Lilleholt (V) torsdag ikke havde noget problem med at sige, hvordan han og Venstre ser på et byggeprojekt ved Åløkkeskoven, så vil hverken Socialdemokratiet eller Konservative sige, hvordan de ser på sagen.

Til gengæld er begge partier mildt sagt overraskede over, at rådmanden tre uger før sagen skal behandles i By- og Kulturudvalget allerede lader til at have truffet en beslutning i sagen.


Vi finder det dybt problematisk, at Venstres rådmand vil sagsbehandle længe inden en sag er sat på dagsordenen

Anders W. Berthelsen (S)


-  Vi finder det dybt problematisk, at Venstres rådmand vil sagsbehandle længe inden en sag er sat på dagsordenen. Det er respektløst over for de øvrige partier, som ikke en gang har set en sagsfremstilling endnu. Uanset hvad man mener om en investors projekt, bør det have en fair og fagligt belyst udvalgsbehandling. Olav de Linde og beboerne i Åløkkekvarteret har endda aftalt et møde i næste uge. Det bør vi også respektere, lyder det Anders W. Berthelsen (S).

Og hos Konservative er man enige:

- Vi synes, det er tidligt, at man begynder at trække fra hoften. Vi har den indstilling, at en sag skal være ordentlig belyst, før vi vil træffe en beslutning. Og det mener vi ikke, den er endnu. Som politiker mangler jeg både at tale med beboerne, med Olav de Linde, og se det materiale, som forvaltningen har arbejdet med, siger Kristian Guldfeldt (K).

Tidligere har den radikale børn- og ungerådmand, Susanne Crawley (R) meldt ud, at hun er modstander af at fælde træer for at bygge boliger. Men hun sidder ikke i udvalget, og skal først være med til at behandle en sag, hvis den når frem til byrådet.

Christoffer Lilleholt overtog rådmandsposten fra partifællen Jane Jegind den 1. september. Jegind blev flere gange beskyldt af beboerne i Åløkkekvarteret for at bruge embedsværket til at bane vejen for Olav de Lindes byggeplaner. Noget hun kategorisk afviste. Og hverken hun eller Venstre havde nogen officiel holdning til projektet, så længe sagen ikke var blevet behandlet i udvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce