Annonce
Odense

S: OB skal have et moderne superligastadion

Står det til socialdemokraterne i Odense, skal OB have et moderne superligastadion i Bolbro. Allerede nu lever det gamle stadion ikke om til de krav, der eksempelvis er til deltagelse i europæisk fodbold. Her jubler OB-spillerne over en scoring mod FCK i søndags. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Socialdemokratiet i Odense vil undersøge muligheden for at modernisere og udbygge Odense Stadion sammen med OB og mulige investorer. Det kan betyde, at de åbne hjørner på stadion lukkes.
Annonce

Odense: De har haft travlt med at finde penge til at renovere plejecentre, skoler, institutioner og idrætsanlæg med en stor velfærdsplan. Og nu går Socialdemokratiet i Odense ind til torsdagens budgetforhandlinger på rådhuset med et ønske om at få udbygget Odense Stadion, så det bliver et moderne superligastadion.

Det ønske præsenterede borgmester Peter Rahbæk Juel (S), da han indledte førstebehandlingen af næste års budget på et byrådsmøde onsdag. Forinden havde han til fanpodcasten "Stemmer fra Ådalen" sagt, at han er parat til at finde et pænt tocifret millionbeløb.

- At letbanen snart står færdig, giver os et vindue og nogle unikke muligheder. Vi skal udnytte det til at løfte Letbane-bydele, som for eksempel Bolbro. Derfor skal vi afsøge mulighederne for at modernisere Odense Stadion i samarbejde med medejere og interesserede investorer, lød det fra Peter Rahbæk Juel (S) på byrådsmødet.

Ifølge borgmesteren handler det ikke bare om at give OB et bedre stadion at spille på.

- Vi skal udnytte interessen for området og skabe vækst, beskæftigelse og gang i hjulene i en tid, hvor der er hårdt brug for det. Vi skal have skabt et moderne superligastadion. Det kunne være med en lukning af hjørnerne og med moderne forhold for spillere og tilskuere.

Odense Stadion blev ombygget med de nuværende tribuner i 1997 og i 2004 blev der lavet varme i banen. Men allerede nu lever det gamle stadion ikke op til de krav UEFA stiller til lysforhold, hvis man eksempelvis skal deltage i europæiske turneringer. Og forude venter en endnu større regning.

I 2028 er det både DBU og Divisionsforeningens mål at alle superstadions skal være fuldt overdækkede. Det er Odense Stadion ikke, og det vil kræve en større ombygning af tribunerne, fordi den nuværende konstruktion ikke kan bære mere, end den overdækning der er på stadion i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Annonce