Annonce
Erhverv

S: Lars Løkke undviger ubekvemme spørgsmål om diæter

S: Lars Løkke undviger ubekvemme spørgsmål om diæter

Lars Løkke Rasmussen har valgt den nemme løsning ved kun at stå frem på Facebook, mener Pernille Rosenkrantz.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, forholder sig ikke til det mest centrale spørgsmål om de næsten 9000 kroner i diæter, han fik fra klimaorganisationen GGGI i 2012, når han på Facebook forsikrer, at han har betalt sin skat.

Det mener Socialdemokraternes klimaordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Det centrale spørgsmål er jo, hvorfor han insisterer på, at han ikke har fået nogen penge i 2012, når det senere viser sig, at han har fået penge, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Det nytter ikke, at man gemmer sig bag Facebook, hvor man kan svare på det, man synes er bekvemt, tilføjer hun.

Pernille Rosenkrantz-Theil er ikke tilfreds med Venstre-formandens forsikring om, at han har helt styr på skattebetalingerne i 2012 - og at han faktisk ligefrem har betalt for meget i skat.

Lars Løkke Rasmussens kommentar kommer, efter at Berlingske har skrevet, at han som GGGI-formand modtog 8784,50 kroner i diæter fra Global Green Growth Institute i 2012.

På det historisk lange pressemøde om sine rejsevaner afviste han ellers at have fået diæter det år.

- Det giver et indtryk af, at "går den, så går den", og jeg synes, at han skylder at stille sig frem og svare på de her spørgsmål, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun erkender, at det ikke er et meget stort beløb, GGGI-formanden har fået udbetalt, men mener, at det er en principiel sag.

- Det giver en fornemmelse af, at der er flere spørgsmål, der ikke er afdækket, siger hun.

Heller ikke SF's politiske ordfører, Jonas Dahl, er imponeret over Lars Løkkes Facebook-svar.

- Jeg håber da, at det er rigtigt, at Lars Løkke har betalt sin skat. Men det er klart, at med den debat, der er rejst i Berlingske, så er det på sin plads, at han får det undersøgt. Venstres nidkærhed over for andre politikeres skattebetalinger er jo velkendt, siger han.

- Sagen tyder på, at der er endnu mere rod i den organisation, hvor Lars Løkke er formand. Det tegner et billede af, at man ikke har styr på, hvad der går ind, hvad der går ud, og hvad der går i hvilke lommer, siger Jonas Dahl.

På det historisk lange pressemøde 20. oktober sagde Venstre-formanden blandt andet:

- Bare for, at det er helt klart: Jeg har ikke modtaget noget honorar eller nogen diæter eller andet i 2012 fra GGGI.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce