Annonce
Indland

S i Ishøj vil af med byrådsmedlem efter zionistudtalelser

Byrådsmedlem Seyit Ahmet Özkan har talt for en teori om, at zionister står bag Islamisk Stat.

Islamisk Stat er ikke muslimernes opfindelse.

Derimod er det et godt bud, at zionismen står bag den ekstremistiske gruppe.

Sådan lød teorien i et facebookopslag fra det socialdemokratiske byrådsmedlem i Ishøj Kommune Seyit Ahmet Özkan i juni.

Men den holdning er for meget for partiet. En enig socialdemokratisk byrådsgruppe har bedt Özkan melde sig ud af gruppen. Samtidig opfordres han til at trække sig fra kandidatlisten til kommunalvalget i efteråret.

Borgmester Ole Bjørstorp (S) gør det helt klart, at udmeldinger som dem, Özkan er kommet med, er uforenelige med at sidde i byrådet for Socialdemokratiet.

Også selv om det egentlig ikke har noget at gøre med de beslutninger, der skal træffes i kommunen.

- Det er Ishøj Kommune, det her. Næsten 40 procent af indbyggerne er fremmedsprogede. Der får de udenrigspolitiske synspunkter utroligt stor vægt. Derfor er vi nødt til at forholde os til det, siger borgmesteren til Ritzau.

- Det er hele grundlaget for dem, der sidder i byrådet, at de vil arbejde for integration mellem alle folkeslag. Derfor kan det ikke nytte, at man forsvarer muslimerne specielt og siger, at det er nogle andres skyld.

Özkan ikke taget stilling til, om han vil følge opfordringen fra partifællerne. Det gør han, når han vender hjem fra ferie i Tyrkiet, formentlig midt i august, fremgår det af pressemeddelelsen.

Ole Bjørstop forventer, at Özkan vil følge opfordringen. Men han mener ikke, at byrådsgruppen kan smide Özkan ud, uden at have talt med ham først, hvilket ikke har været muligt, da han er på ferie.

Efter sit facebookopslag blev Seyit Ahmet Özkan interviewet af Radio24syv om sit synspunkt.

- Islamisk Stat begår terrorisme over det hele i de muslimske lande. Og de slår kun muslimer ihjel, sagde han.

Han erkendte dog, at han ikke kan bevise, at det er zionister, der står bag. Og han understregede, at han ikke sætter lighedstegn mellem jøder og zionister.

Zionisme er ifølge Den Store Danske Encyklopædi betegnelsen for den politiske bestræbelse på at sikre jødernes tilbagevenden til Det Hellige Land.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce