Annonce
Kerteminde

S-gruppeformand trækker sig: Uansvarligt at spare på de handicappede

Jens-Arne Hansen sammen med det Socialdemokratiske hold, der stillede op til kommunalvalget. Jens-Arne Hansen står i midten ved siden af borgmester Kasper Olesen. Den ny gruppeformand, Pernille Swain står yderst til venstre. Foto: Michael Nørgaard

Så længe politikerne ikke har overblik over, hvor mange penge der bliver brugt på handicapområdet, eller hvad besparelserne kommer til at betyde, kan vi ikke spare på de handicappede, mener Jens-Arne Hansen, der har trukket sig som gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe.

Kerteminde: - Vi har ikke været oppe at slås. Vi har talt om tingene, og jeg har fortalt, at jeg har behov for at trække mig, fortæller den nu tidligere gruppeformand for Socialdemokratiet i Kerteminde byråd, Jens-Arne Hansen, efter han har valgt at stoppe som formand over uenigheder om besparelser på handicapområdet i Kerteminde.

Byrådet er i øjeblikket i gang med at finde besparelser på budgettet for omkring 60 millioner kroner over de næste fire år. En del af de besparelser skal hentes på handicapområdet. Men Jens-Arne Hansen mener ikke, at politikerne kan træffe beslutninger på grundlag af de spareforslag konsulentfirmaet KLK har foreslået i deres råderumskatalog.

- Jeg vil gerne have, at vi finder de besparelser på et oplyst grundlag, især når det gælder vores handicappede, og det kan vi ikke med et råderumskatalog fra KLK, hvor der står højt og tydeligt, at bogføringen er ført uautoriseret på handicapområdet, forklarer Jens-Arne Hansen.

I råderumskataloget gør KLK flere gange opmærksom på, at regnskabsprincipperne i Kerteminde gør det svært at sammenligne kommunens udgifter på handicapområdet med andre kommuners udgifter.

- Det er nødvendigt, at Kerteminde kommune fremadrettet får konteret ydelserne efter de autoriserede principper, så kommunen selv efterfølgende kan følge og tilpasse udgiftsudviklingen efter sammenlignelige kommuner, skriver KLK i sparekataloget.

Annonce

Ved ikke hvad pengene er brugt til

Hvor meget der skal spares på handicapområdet, diskuterer politikerne i øjeblikket bag lukkede døre. I råderumskataloget fra KLK er der blandt andet forslag om at spare 2,6 millioner kroner på dagtilbudene og 3,8 millioner kroner på botilbudene.

Ifølge Jens-Arne Hansen er det dog bare tal i et regneark, for politikerne har ikke fået at vide, hvad besparelserne vil betyde for brugerne af dagtilbudene og bostederne.

- Jeg vil bare gerne vide, hvad der ligger bag de tal, og det kan vi ikke få at vide, forklarer Jens-Arne Hansen.

Når politikerne ikke præcist ved, hvor mange penge der er brugt på handicapområdet eller er klar over, hvad de er brugt til, er det helt uspiseligt for Jens-Arne Hansen at begynde at svinge sparekniven over de handicappede.

- Vi ved godt, at vi bruger mange penge på handicapområdet, men vi ved ikke helt præcist, hvad de bliver brugt til, siger Jens-Arne Hansen, der vil have, at administrationen starter helt forfra med at finde ud af, hvor mange penge der bliver brugt på handicapområdet, og hvad de bliver brugt til, før end politikerne begynder at skære på området i blinde.

- Så lang tid vi ikke har fået nogen beviser for, at pengene er brugt efter hensigten og ikke på andet, der ikke vedkommer de handicappede, så kan vi ikke spare på området. Og hvis jeg er den eneste, der ser det på sådan en måde, så skal jeg jo heller ikke stå som gruppeformand og tale på gruppens vegne, forklarer Jens-Arne Hansen.

De svageste er hjerteblod

Jens-Arne Hansen kalder forholdene for de svageste i kommune for sit "hjerteblod".

- Både min kone og jeg er meget engagerede i, hvordan de handicappede har det i vores kommune, og derfor er det måske også bedre, at der er en anden, der er gruppeformand for, at det ikke skal blive farvet for meget, siger Jens-Arne Hansen.

- I sidste ende handler det om, at hver morgen når jeg går ned og kigger i spejlet, så vil jeg gerne være gode venner med ham, jeg møder i spejlet. Og ham har jeg haft nogle diskussioner med indimellem, fortæller Jens-Arne Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Odense

Ekstern analyse giver politikere ondt i maven: - Unge bliver tabt på gulvet

Annonce