Annonce
Indland

Søvndal uden indflydelse: - Det er udsøgt arrogant og primitivt

Villy Søvndal, SF og Stephanie Lose, Venstre. Valgaften i regionshuset i Region Syddanmark i Vejle på valgaften under Regions- og Kommunalvalget 2017, tirsdag den 21. november 2017. Foto: Lars Juul

SF gik med Villy Søvndal i spidsen 9,3 procentpoint frem i Region Syddanmark, men fremgangen blev ikke vekslet til vigtige udvalgsposter. En opvisning i magtfuldkommenhed, sagde Villy Søvndal.

Annonce

SF og Enhedslisten stod som de eneste uden for den konstitueringaftale, der blev indgået i Region Syddanmark på valgnatten.

Og utilfredsheden hos SF's spidskandidat, Villy Søvndal, var en slet skjult, da han stod i regionsrådssalen, da den nye aftale blev præsenteret. Han sparede ikke på gloserne om regionsrådsformand, Stephanie Loses (V) ageren på valgnatten.

- Det er udsøgt arrogant, det er børnehavemanér, primitivt, plat, sagde Villy Søvndal efter præsentationen.

SF gik markant frem ved valget og fik seks mandater i regionsrådet mod de to, de fik i 2013. Men de mange ekstra stemmer blev ikke konverteret til udvalgsposter.

Annonce

Ord i valgkampen fik afgørende betydning

Under præsentationen af den nye aftale nævnte regionsrådsformanden, SF-formandens udtalelser om magtfuldkommenhed i Venstre under valgkampen som en grund til, at SF ikke var en del af aftalen. Til det sagde Villy Søvndal:

- Det er en opvisning i magfuldkommenhed. Vi har lavet en fantastisk mild valgkamp, det er en af de blideste og mest ordentlige, jeg har deltaget i. Hvis man ikke kan tåle det, så ved jeg ikke.

Den konservative kandidat Morten Weiss Pedersen havde også været ude med riven i valgkampen om nogle af de sager, der har været i den forgangne valgperiode. Men regionsrådsformanden mener, at der er stor forskel på Weiss' og Søvndals kritik:

- Først og fremmest er der den forskel, at Morten Weiss' kritik ikke er gået på Venstre som parti, behovet for et nyt flertal og så videre. Derudover har jeg haft nogle gode snakke med Morten Weiss' om, hvordan vi skal samarbejde fremadrettet. Morten Weiss har givet udtryk for, at mange af de ting, der er foregået, blev håndteret på bedste vis, sagde regionsrådsformand Stephanie Lose (V) efter konstitueringen.

Hun sagde, at SF ikke er udelukket fra det fremtidige samarbejde i regionen.

- Det, man skal bevise nu, er, at man gerne vil samarbejde. Jeg vil gerne samarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce