Annonce
Faaborg-Midtfyn

Søskende på midtfynsk skole smittet med corona: To klasser sendes hjem

En 7. klasse og en 8. klasse på Carl Nielsen Skolen er blevet hjemsendt, efter to elever er blevet konstateret smittet med corona. Ifølge Faaborg-Midtfyn Kommune er de to elever søskende. Arkivfoto: Maja Julskær
To elever fra en 7. klasse og en 8. klasse på Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse er testet positiv for covid-19. Alle elever i de to klasser samt klassernes lærere er hjemsendt til test og online undervisning.
Annonce

Nr. Lyndelse: Et søskendepar fra hhv. en 7. klasse og en 8. klasse på Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse er testet positiv for covid-19. De tilknyttede lærere samt alle elever i de to klasser er derfor hjemsendt til isolation og test for covid-19.

Mens flere andre skoler i Faaborg-Midtfyn har haft flere corona-tilfælde, er det det første tilfælde på Carl Nielsen Skolen.

- Vi havde jo forberedt os på, at det ville ske en dag. Og det blev så i dag, fortæller skoleleder John Jakobsen tirsdag lidt over middag.


Der ligger en fast skabelon, som vi følger, og vi er fortrøstningsfulde.

John Jakobsen, skoleleder, Carl Nielsen Skolen


- Der ligger en fast skabelon, som vi følger, og vi er fortrøstningsfulde. Vi er jo alle blevet mere robuste, fordi flere og flere har været igennem det. Nu har vi nogle kommunale erfaringer, så vi ved, hvordan vi skal reagere, og det giver ro i maven, siger han.

Annonce

Forældre smittet først

Han oplyser, at forældrene til de to smittede elever blev konstateret smittet søndag, og derfor blev børnene ikke sendt i skole mandag. I stedet blev de to søskende testet for corona. Og det viste sig tirsdag formiddag, da testsvaret kom, at også børnene var blevet smittet.

Der er to 7. klasser og 8. klasser på Carl Nielsen Skolen, men det er kun den ene 7. og den ene 8. klasse som er hjemsendt. I andre tilfælde på skoler er hele årgange blevet hjemsendt.

- Vi har holdt klasserne adskilt fra mandag, fordi vi vidste, forældrene var smittede, og vi havde på fornemmelsen, at de to elever også var, forklarer John Jakobsen.

Beslutningen om, at det kun er to klasser og ikke hele årgangene, der er sendt hjem, er truffet i samråd med kommunens sundhedstjeneste.

De hjemsendte lærere og elever skal nu testes to gange. Indtil første testsvar foreligger, med negativt resultat, skal elever og lærere være hjemme i isolation. Isolationen gælder både for skole, fritidstilbud og sociale arrangementer.

John Jakobsen ved ikke, hvornår han kan forvente, at elever og lærere kan vende tilbage.

- Men vi er klar til at tage imod dem, når den første negative test foreligger.

I mellemtiden står den på online undervisning for de to klasser, fortæller John Jakobsen.

- Jeg har skrevet til børnene og understreget, at de ikke er sendt hjem på ferie, men at det er en hjemmearbejdsplads.

Forældre, medarbejdere og elever er blevet orienteret om situationen via Aula.

Annonce

Lavt smittetal

Smittetallet i Faaborg-Midtfyn har de seneste dage været ret stabilt og relativt lavt i forhold til andre fynske kommuner.

16 personer er blevet konstateret smittet i Faaborg-Midtfyn Kommune i løbet af seneste syv dage, og det såkaldte incidenstallet ligger tirsdag på 31. Tallet viser antallet af smittede i løbet af de seneste syv dage per 100.000 indbyggere og bruges til at sammenligne smittetrykket i forskellige kommuner.

Mens Assens og Middelfart ligesom Faaborg-Midtfyn har et lavt incidenstal på henholdsvis 31,7 og 36,1, ligger Nyborg og Svendborg tirsdag i top med incidenstal på henholdsvis 112,6 og 96,2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce