Annonce
forside

Søsætning på Ring-Andersen: Det blev en jubilæumsbog

Søsætning af jubilæumsbogen: Træskibsværftets femte generation Jesper Ring-Andersen, kontorassistent Connie Hansen, Jespers søster Louise Skov, Kaj Nykjær Jensen og skibsbygmester i fjerde generation Peter Ring-Andersen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Annonce

"Ring-Andersens værft - fire generationer på Frederiksøen" er et både solidt og fornemt stykke arbejde skrevet af Kaj Nykjær Jensen, Sorgenfri. Forfatteren til værftets 150 års jubilæumsbog har tidligere søsat bl. a. bogen om de første stålskibsværfter på Frederiksøen.

Den nye bog med omtrent lige så mange sider, som træskibsværftet er gammelt, er blevet til på rekordtid. Ideen til et jubilæumsværk blev sat på bedding i december. Siden da har Kaj Nykjær Jensen intensivt researchet og skrevet plus brugt mange timer i jagten på illustrationsmateriale.

Da bogen blev søsat på værftets kontor i fredags, studerede FAA'dks udsendte sammen med Kaj Nykjær Jensen et hav af flot præsenterede maritime billeder og tegninger fra den 150-årige jubilars historie. Meget af illustrationsmaterialet er unikt, blandt andet fundet i Ring-Andersens arkiver og på Rigsarkivet.

- Jeg har også lagt vægt på at præsentere Ring-Andersen som den håndværksvirksomhed, den jo er. Derfor er der mange aktuelle billeder af værftets folk igang med deres håndværk, forklarer Kaj Nykjær Jensen.

Forfatteren er Svendborg-dreng. Han mindes i bogens forord, at han sammen med værftets nuværende ejer, skibsbygmester Peter Ring-Andersen - begge som tre-årige - var til stede ved søsætningen af Lilla Dan den 20. december 1950 "hvor Peters far og farfar drev værftet og hvor min far og farfar arbejdede som skibstømrere."

Bogen sælges fra værftets kontor og fra udvalgte lokale steder i øhavs-området.

Reception i anledning af 150 års-jubilæet er på værftet på selve dagen, onsdag den 15. marts fra kl. 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce