Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sørens iværksætterdrøm vokser med rekordfart: Millionomsætning og flere ansatte efter første leveår

Søren Bøje Christoffersen, Horne Entreprenøren. Foto: Maria Retoft Pedersen
I oktober 2020 blev 32-årige Søren Bøje Christoffersen selvstændig med Horne Entreprenøren. Og så gik det ellers stærkt. Efter et lille år har han måttet ansætte folk for at kunne følge med.

Horne: Da Søren Bøje Christoffersen sprang ud som selvstændig i oktober 2020, var det egentlig tanken, at Horne Entreprenøren skulle være en enkeltmandsvirksomhed, hvor han kunne leje sin arbejdskraft ud til større firmaer.

Allerede først på sommeren i 2021 havde Søren Bøje Christoffersen dog så travlt med egne projekter, at han måtte opgive den plan. Han havde simpelthen ikke tid til leje sin arbejdskraft ud.

Jeg er noget overrasket over, at det er gået så stærkt. Jeg vidste godt, at der var gang i den i branchen, men at stå her et år efter, hvor jeg har to fastansatte, to biler, gravemaskine og det hele, det havde jeg godt nok ikke regnet med.

Søren Bøje Christoffersen

- Jeg brugte alle aftener og weekender for at kunne følge med, og til sidste måtte jeg erkende, at det kunne jeg ikke forsvare overfor min familie, siger han.

Annonce

I dag - efter et år opstarten - har han to mand ansat og når et pænt stykke over en millionomsætning i firmaets første leveår

- Jeg er noget overrasket over, at det er gået så stærkt. Jeg vidste godt, at der var gang i den i branchen, men at stå her et år efter, hvor jeg har to fastansatte, to biler, gravemaskine og det hele, det havde jeg godt nok ikke regnet med, lyder det fra Søren Bøje Christoffersen.

Flere store projekter

Han er selv uddannet anlægsstruktør og kloakmester og har over 10 års erfaring i entreprenørfaget. Horne Entreprenøren løser opgaver over hele Fyn, især indenfor kloakering og belægning.

Drømmen om at blive selvstændig havde spiret i nogle år.

- Jeg trængte til, at der skulle ske noget nyt. Jeg drømte om at skabe min egen arbejdsplads, hvor tingene fungerer, som jeg ville have det. Så jeg tog fat i nogle af de kontakter jeg havde, og de sagde, jeg bare skulle springe ud i det, siger Søren Bøje Christoffersen.

Og det gjorde han så. Både hans og hustruens indefrosne feriepenge blev hevet ud og brugt til at betale for de nødvendige tilladelser, bil mm. Og så gik det ellers slag i slag.

Kunderne er en blanding af private og erhvervskunder over hele Fyn, og han samarbejder gerne med områdets øvrige entreprenører.

- Jeg har været rigtig heldig at få nogle store byggeprojekter i Odense. Lige nu er vi ved at færdiggøre et større kloakeringsprojekt på FGU i Sanderum, hvor vi laver tagnedløb på et par tusinde kvadratmeter tag, og vi er også i gang på det gamle seminarium i Bolbro, hvor der skal laves seniorboliger. Der står vi også for regnvandskloakering, fortæller han.

Annonce

Har den rette størrelse

Søren Bøje Christoffersen er født og opvokset i Faaborg. I 2018 købte han og hustruen et nedlagt landbrug på Hornelandevej, som nu også danner rammen for virksomheden. Her er der plads til udstyr og materialer i laden.

Han får god hjælp af sin hustru, som går hjemme på barsel med parrets tredje barn. Hun hjælper med bogføring og regnskaber.

- Det er en kæmpe hjælp, for det har jeg hverken interessen for eller tiden til, siger han.

Og nu hvor virksomheden er kommet godt fra land, og der er kommet flere folk til, har Søren Bøje Christoffersen igen fået lidt fritid.

Søren Bøje Christoffersen er 32 år gammel. Foto: Maria Retoft Pedersen

- At blive selvstændig har givet en fantastisk frihed, men der er også stadig mange ting, jeg skal lære. Især nu hvor jeg også har ansvaret for, at to ansatte kan få mad på bordet. Men jeg er super glad for, at jeg tog springet. Nu kan jeg aflevere børnene om morgenen, tage med til fritidsaktiviteter om eftermiddagen og den slags. Og så går der jo også lidt tid med at holde det hele ved lige, når man har et nedlagt landbrug med to hektar jord til, siger han.

Firmaet har den rette størrelse nu og behøver ikke blive større.

- Det må aldrig blive så stort, at jeg ikke selv kan komme ud til kunder. Jeg dur ikke til at sidde i en kontorstol otte timer om dagen, forklarer han.

- Det, jeg kan forestille mig, at vi skal arbejde på fremover, er at kunne tilbyde flere forskellige ydelser, siger Søren Bøje Christoffersen.Annonce
Odense For abonnenter

Odense-forstæder frygter gigantisk strøm-anlæg midt i idyllen: En flok rigtige svin kan spænde ben for projektet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

PFOS-sagen spreder sig til Odense: Kødkvæg i Seden har i årevis drukket vand fra forgiftet vandløb

Middelfart For abonnenter

Ungt bilhus fejrer rekordregnskab: Vender minus til plus efter omfattende investeringer som nybagt Suzuki-forhandler

Erhverv

Slut med fedtede fingre: Her er de først på Fyn med ny pantmaskine, der kan tage 100 dåser og flasker på én gang

Kerteminde For abonnenter

Kertemindes fedeste hus? Trods mange modstandere blev traditionel villa forvandlet til funkisvilla med havudsigt

Nyborg

Kronvidne peger på DSB: Mere mystik om knaldstation

Leder For abonnenter

God aftale, der skal forhindre flere ghettoer i Odense

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Faaborg-Midtfyn

Størst chance for Herdis Hanghøi: Lokale kandidater er mest fyld på stemmesedlen til Regionsrådet

Erhverv

Tre kammerater havde drøm om at åbne spisested: Nu har to af dem forladt restauranten

Sundhed

Denne aldersgruppe er den mindst stressede af alle

Tre Spor Nu For abonnenter

Lille rasteplads lukker: Slut med at strække benene mellem Kildebjerg og Lillebælt

Odense For abonnenter

Krambodens kælder er et mytisk slaraffenland: - Hver eneste genstand fortæller sin egen unikke historie

Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Annonce