Annonce
Erhverv

Søren satser på eksklusive spritdispensere til 11.000 kroner stykket: Kan blive afløser for mønttællere

Søren Krog, direktør i CTcoin, ejer selv 10 procent af firmaet gennem sit personlige holdingselskab. På den måde har han selv hånden på kogepladen i dagligdagen. Foto: CTCoin
CTcoin har tjent millioner af kroner på håndtering af mønter. Nu er et nyt forretningsområde måske ved at blomstre op for virksomheden, der trods corona kom godt gennem 2020.

Dyrup: Gennem 30 år har CTcoin haft stor succes med at afsætte såkaldte møntdeponerings - og møntmaskiner til udlandet. Virksomheden har altså tjent sine penge på håndteringen af mønter. Men rede penge, også mønter, er ikke, hvad de har været. Kort og betaling via smartphone vinder frem og fik ekstra fart under coronaen.

Administrerende direktør i CTcoin Søren Krog fortæller, at virksomheden kiggede indad, da coronaen for alvor ramte Danmark og resten af verden.

- Før hygiejne-produkterne kom frem, fokuserede vi på kø-systemer og kontanthåndtering. Vi var ude og lede efter nogle nye produkter og blev i den forbindelse nødt til at spørge os selv om, hvad vi var gode til.

Annonce

Virksomheden fandt ret hurtigt ud af, hvor kernekompetencen lå henne.

- Vi er nogle af verdens bedste til at lave mønttællere, forklarer Søren Krog, som også peger på, at firmaets værdier, der blandt andet tæller holdbarhed og pålidelighed, var en faktor sammen med det danske design af produkterne.

- Det har differentieret CTcoin fra alle vores konkurrenter, at vi har gjort noget ud af designet, siger Søren Krog.

CTCOIN A/S

CVR-nr: 15 65 87 38

Direktion: Søren Krog

Bestyrelse: Jørgen Andersen (formand), Søren Krog, Claus Tolgaard, Klaus Kaagaard

Ejere: Claus Tolgaard, Klaus Kaagaard, Søren Krog

Regnskabstal 2020 (2019 i parentes)

Bruttofortjeneste: 18,2 millioner kr. (16,6)

Overskud af drift (ebita): 3,9 millioner kr. (1,3)

Overskud før skat: 3,6 millioner kr. (1,2)

Overskud efter skat: 2,9 millioner kr. (0,9)

Egenkapital: 15 millioner kr. (12)

Antal ansatte: 30 (32)

Vejen til en flot dispenser

Det blev hverken mundbind eller håndsprit, som firmaet gik med. I stedet rettede man fokus mod selve dispenseren til sprit, som dukkede op overalt.

CTcoin var ikke imponeret over de eksisterende løsninger til, hvordan kunderne fik afsprittet hænderne.

- Når vi kiggede ud på landskabet af spritdispensere på det danske marked, så troede vi, at det var løgn. Det var trafikkegler, hvor der var strippet en dunk på. Det måtte vi kunne gøre bedre. Hele tilgangen var, at vi helst vil sælge til steder, hvor det er vigtigt at byde gæster velkommen på en professionel måde, siger Søren Krog.

Håndspritdispenseren fra CTcoin er lavet i rustfrit stål og kan indeholde op til fem liter sprit ad gangen. Prisen er 10.995 kroner eksklusive moms, når den vælges med batteri. Foto: Morten Beck

- Når man lige har investeret i et nyt receptionsområde med Koglen i loftet og Ægget i kernelæder, så vil vi tro, at det også er vigtigt med et designprodukt for ikke at lave modstridende signaler. Vi ligger helt bevidst i toppen med vores dispenser.


Når vi kiggede ud på landskabet af spritdispensere på det danske marked, så troede vi, at det var løgn. Det var trafikkegler, hvor der var strippet en dunk på. Det måtte vi kunne gøre bedre.

Søren Krog, direktør hos CTcoin


CTcoin har foreløbig investeret et større uoplyst beløb i spritdispenseren, som de kalder 'Zenzation'. Den koster 10.995 kroner plus moms for batteriudgaven.

Især én ting kan gøre det svært for firmaet at få afsat mere end de 100 spritdispensere, der indtil videre er solgt, da virksomhederne ofte køber produkter i pakker fremfor som enkeltkøb.

- Det er kun ét produkt, og jeg ved godt, at det er en udfordring at gå på markedet med et enkelt produkt.

Annonce

Bedste resultat i tre år

Virksomheden fik i 2020 et overskud før skat på 3,6 millioner kroner, som var det bedste resultat i tre år, og det er Søren Krog tilfreds med - uden dog at være alt for begejstret.

Overskuddet kom bl.a. i hus på baggrund af en række større ordrer, som blev leveret i løbet af året, mens virksomheden også fik kompensation for lønomkostninger og faste omkostninger.

CTcoin fik udbetalt 2,1 millioner kroner, og en stor del af beløbet er gået til den delvise hjemsendelse, som firmaet blev nødt til at foretage.

Søren Krog står i foyeren ved kontoret i Dyrup, som virksomheden rykkede til i slutningen af 2012. Foto: Daniel Poulsen

- Produktionen var helt sendt hjem, fordi der ikke var noget at lave, mens andre dele af virksomheden fungerede delvist. Regnestykket er ikke færdiggjort endnu, men vi har hensat penge til reguleringerne, der måtte være til tilbagebetaling af lønkompensation, fortsætter Søren Krog og understeger, at virksomheden uden tvivl har haft behov for hjælp fra staten.

- Ellers havde det været meget slemt. Der er ingen, der tjener penge på lønkompensation.

Annonce

Et mindre overskud i 2021

I 2021 regner CTcoin ikke med at opnå et lige så godt resultat som i 2020, da virksomheden har været forhindret i at tage til USA, som står for størstedelen af eksporten.

- Vores forventning ligger på omkring 1,5 millioner kroner før skat. Vi har gjort det betydeligt bedre i første halvår, end jeg havde regnet med. Det hedder et estimat, fordi det er svært at forudsige fremtiden, siger Søren Krog.

Odenseanske CTcoin har siden 2013 tjent 23 millioner kroner før skat på håndteringen af mønter. Virksomheden havde i slutningen af 2020 en egenkapital på 15 millioner kroner, og dermed er der også plads til mindre gode regnskabsår.

Annonce
Odense For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Psykolog om dødssyge Marcos sidste tid: Kommunen bør gentænke beslutning - og det skal være nu

Kerteminde For abonnenter

Restauranter afviser sultne turister: - De sidste to somre har bare været helt vilde

Odense

Prøver afslører covid-19 i odenseaneres afføring: Nu skal forsøg udbredes til hele landet

Nordfyn For abonnenter

Største og dyreste projekt i kommunens historie: Om fire år er digerne ved Bogense fremtidssikret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Middelfart For abonnenter

Ups: Økologisk landbrug får sur smiley for ulovlig markedsføring af flere varer

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Odense For abonnenter

Hans Jørgen fra Odense lavede sabotage med sine fætre fra Churchill Klubben: Endte for en tysk krigsret og mistede livet

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Annonce