Annonce
Navne

Søren Pilmark og Anette Støvelbæk er nomineret til Teaterpokalen

Søren Pilmark er nomineret til Teaterpokalen for sin rolle i "En folkefjende". Stykket kan ses i Teatersalen i Odeon til og med 30. november. Foto: Sara Galbiati

Måneden ud har Søren Pilmark sin gang i Teatersalen i Odeon. Skuespilleren, der er kendt som karakterskuespiller og medlem af Ørkenens Sønner, har titelrollen i Odense Teater og Nørrebro Teaters co-opsætning af "En folkefjende". Gendigtningen af Henrik Ibsens klassiker har vakt begejstring hos publikum og anmeldere. Begejstringen er så stor, at såvel Søren Pilmark som Viktor Tjerneld, der har omskrevet og instrueret skuespillet, er indstillet til Danmarks ældste teaterpris, Teaterpokalen, som siden 1933 er blevet uddelt af Foreningen Danske Teaterjournalister.


Blandt de seks nominerede er også Anette Støvelbæk, der er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1997. Hun er nomineret for sin rolle i "Sandhed og konsekvens" på Teatret ved Sorte Hest. Prisoverrækkelsen finder sted i begyndelsen af december på Folketeatret i København.


Folketeatrets chef, Kasper Wilton, der er opvokset i Odense og var chef på teatret i Jernbanegade fra 2000 til 2010, skal instruere en forestilling om barndomsbyens store digter. "Fra regnormenes liv" af P.O. Enquist handler om kærlighedens og kunstens vilkår. H.C. Andersen, Johanne Luise og Johan Ludvig Heiberg bliver spillet af Ole Lemmeke, Ellen Hillingsø og Preben Kristensen. Premiere 4. februar på Folketeatret.

Annonce
Platt-Form alias Jakob Fauerby (t.v)., Laus Høybye og Mille Lehfeldt har premiere på showet "Er vi gået for langt? " i september 2022. Foto: Camilla Winther


Odense var også basen for Laus Høybye, da han for 16 år siden uddannede sig til skuespiller. Sammen med Mille Lehfeldt og Jakob Fauerby udgør han satiretrioen Platt-Form, der parodierer alt fra bibelhistorien over sexisme til tyske teaterinstruktører, som afskyr publikum. I showet "Er vi gået for langt?", der har premiere i Glassalen i Tivoli 8. september 2022, er ingen køer hellige: Er det okay ikke altid at kunne lide sine egne børn? Må man stikke en finger i jorden uden at bede om samtykke? Hvor mange filtre skal der til for at tage en selfie som 40-årig?

Anna Carina Sundstedt, der var eneste medvirkende i "La Voix Humaine" på Den Fynske Opera medvirker ved julekoncerten i Sankt Hans Kirke. Foto: Skovdal Nordic


Da Odense Sommertheater i 1895 blev opført, var huset bygget i schweizerstil. Siden har bygningen på hjørnet af Ny Vestergade  og Filosofgangen skiftet udseende, funktion og navn adskillige gange. Odense Folketeater, Rosenhaven, Deutsches Haus og Biocenter - i daglig tale Flodbio. Banden, Gadesjakket, Skægspire og Musikteatret Undergrunden er nogle af de kulturinstitutioner, der op gennem 1980'erne og 1990'erne har beboet huset.


Den ældste nuværende beboer er Den Fynske Opera, som sammen med de senest tilkomne - Teater Momentum og Nørregaards Teater - inviterer til en fejring af Teaterhusets 125 år som helårsteater. Jubilæet bliver markeret på husets fødselsdag 2. december kl. 16, hvor sopranen Anna Carina Sundstedt, basbarytonen Lars Fosser og pianisten Britt Krogh Grønnebæk underholder.


Tre dage efter er det første søndag i advent. Det markerer Den Fynske Opera med en julekoncert. Ikke i Teaterhuset, men i Sankt Hans Kirke. Ved koncerten 5. december kl. 16 bliver operaen hustenor, Mathias Hedegaard, og sopranen Julie MeeRa Albertsen, akkompagneret af pianisten Britt Krogh Grønnebæk i et program spækket med julesange og salmer.

Annonce
OB For abonnenter

Det bliver jul igen i OB, men der mangler stadig store hårde pakker, som får alle til at smile bredt over højtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

92-årige Marie vil gerne have tredje vaccine-stik: - Det er en jungle at finde ud af, hvordan man får hjælp

Nordfyn For abonnenter

Fra frisør til politiker på fuld tid: - Nogle spurgte, om det ikke var dumt

Assens

Bilister kører stadig igennem vej, der er lukket: - Bilen har nok fået nogle skrammer, fordi standeren er lagt helt ned

OB

Sportschef Michael Hemmingsen om det kommende transfervindue: Vi vil forstærke os på specifikke positioner

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Strategisk' og 'speciel' beliggenhed: Nej tak til 30 nye boliger på tom campingplads

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Assens

Helnæs Kirke er ved at falde sammen og har været lukket i et år: Må holde gudstjeneste i forsamlingshuset

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Faaborg-Midtfyn

Palle Profet ramte plet: Sådan kunne han som den eneste forudse det nye byråd

Kerteminde For abonnenter

Fik uventet besøg: Fund i køkkenskabet sender 29-årig i fængsel

OB

Bashkim Kadrii fik endnu engang ikke sendt bolden i kassen: - Det er lidt noget lort, men det må jeg arbejde på

Annonce