Annonce
Trekantområdet

Søren har holdt folkebladet i en menneskealder: Jeg kan ikke leve uden min avis

Søren Schilling og hans familie har abonneret på Vejle Amts Folkeblad i 90 år. Foto: Mette Mørk
84-årige Søren Schilling kan ikke forestille sig at leve uden sin daglige avis. Derfor holder han stadig Vejle Amts Folkeblad, som hans forældre begyndte at abonnere på i 1932.

Vejle: På det lille, runde bord i køkkenet ligger en stak aviser. Der er en avis for hver dag i den forgangne uge, og de er alle blevet møjsommeligt gennemlæst.

For 84-årige Søren Schilling er det nemlig et af dagens højdepunkter, når han får leveret dagens avis og med grundighed læser alle sider. For som Søren Schilling siger:

- Når en avis er så dyr, som den er, så skal den jo også læses ordentligt.

Annonce

Siden Sørens Schillings forældre flyttede til Vejle i 1932, har familien abonneret på avisen, og han kunne slet ikke forestille sig en hverdag uden.

- Jeg ser da tv-avisen i fjernsynet, men jeg holder meget mere af avisen. På den måde kan jeg følge med og orientere mig om, hvad der sker i byen. Jeg vil hellere have de lokale nyheder, siger han.

Hører til egnen

Søren Schilling er i dag for længst pensioneret, men han har arbejdet som landmand og hans fødegård på Højenvej i Nørre Vilstrup, ligger kun et par minutter fra, hvor han bor i dag.

- For nogle år siden flyttede jeg fra gården, hvor jeg ellers havde boet i 50 år. Min søn, som også var landmand, overtog gården, men desværre døde han af kræft sidste år. Jeg var i tvivl, om jeg skulle købe gården tilbage, men lod være. Så nu bor jeg i det her lille hus ikke langt derfra. Det er hårdt. Jeg savner de åbne vidder.

Søren Schilling er fraskilt og har også en datter og svigersøn, som bor i Aalborg. Men han har ikke lyst til at flytte derop og tættere på familien.

- Jeg hører til her på egnen. Jeg kan ikke bo inde i en by. Jeg skal have luft og marker omkring mig. På min fødegård kunne man nogle steder se helt til Vejle. Det var flot, siger han.

Annonce

Vil gerne følge med

For Søren Schilling er det vigtigt at vide, hvad der sker lokalt, og der er flere projekter i byen han interesseret følger med i.

- Jeg har fulgt meget med i, hvad der sker på Posthusgrunden. Jeg håber ikke de lukker Sønderbrogade. Det ville være meget ærgerligt og jeg kan ikke se, hvordan en ny vej skulle være en god idé.

Også byens fodboldhold har en stor plads i Søren Schillings hjerte.

- Jeg er meget stor VB-fan og jeg kan slet ikke forestille mig Vejle uden VB. Jeg plejede at komme til alle hjemmekampe og sammen med en gruppe venner, tog vi også til alle de udebane-kampe vi kunne komme til, hvis de ikke lå for langt væk. Men nu er jeg desværre blevet for gammel til at komme på stadion, siger Søren Schilling.

Annonce

Politik og papiravis

Søren Schilling har i mange år også været politisk interesseret.

- Jeg har været medlem af Venstre siden 1956. Da jeg havde 50 års jubilæum som medlem, fik jeg et brev om, at jeg ikke længere skulle betale kontingent. Det var gratis, fordi jeg havde været medlem i så mange år. Men jeg har endnu ikke fået at vide, at jeg også kan modtage avisen gratis, siger Søren Schilling med et smil.

Selvom Søren Schilling aldrig selv tidligere har været i avisen, så kan han godt lide avisens indhold, selvom den ifølge ham er blevet lidt lille.

- Avisens sider er jo skrumpet noget gennem årene. Engang var den meget større, men jeg synes stadig, at indholdet er godt og jeg kan godt lide, at der stadig findes fysiske aviser. Jeg kan slet ikke forstille mig at læse avisen på en computer. Jeg har slet ikke en computer. Men jeg ved jo godt, at tiderne skifter, og vi skal også følge med udviklingen. Men jeg håber, at aviserne består, siger Søren Schilling.

Søren Schilling er netop kommet hjem, efter at have været indlagt på Vejle Sygehus. Men selvom operationen har betydet, at han har fået et anderledes liv, så er han ved godt mod.

- Det nytter jo ikke noget at gå og have ondt af sig selv. Jeg har forhåbentligt en del gode år endnu, og dem skal jeg nyde. Til august skal jeg holde 85 års fødselsdag for familien. Det glæder jeg mig til, siger Søren Schilling.


Jeg kan slet ikke forstille mig at læse avisen på en computer. Jeg har slet ikke en computer.

Søren Schilling


Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Middelfart For abonnenter

100 lokale i protestaktion mod grevens solcellepark: - Det er kommunens største naturområde

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Drama på Nordfyn: Venstrepolitiker anmelder tidligere borgmesterkandidat for vold under ophængning af plakater

Nyborg For abonnenter

Sygeplejerske fra Nyborg undrer sig over regeringens plan om nærhospital i hendes hjemby: - Det er helt malplaceret

Kerteminde

Tirsdagsmaden er populær på gammelt værthus: - Jeg har serveret boller i karry for nogle franskmænd

Faaborg-Midtfyn

Ny butik vil sælge tøj fra 30'erne: - Mit hjerte banker for vintage

Odense

Byråd er klar med millioner til mere demensvenlige plejehjem: Men der følger også en regning med til beboerne

Nyborg For abonnenter

En vækst på knap 70 procent på tre år: Loppetjansen vinder flere priser

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Debat

Absurd beslutning: Gamle Gaard skal bevares

Faaborg-Midtfyn

Er det valgets største bommert? Han efterlyser bedre skoler, men hans valgplakat skæmmes af stavefejl

Odense

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Kerteminde For abonnenter

Populært værtshus skal have nye forpagtere: - Jeg ville blive ked af det, hvis det blev til en kaffebar eller et te-hus

Erhverv For abonnenter

Fyns største entreprenør skifter ud igen: Har haft seks direktører på 11 år

Odense Håndbold For abonnenter

Althea Reinhardt var igen en mur - Odense Håndbold i vild præstation efter pausen i Nykøbing

Annonce