Annonce
Nordfyn

Søndersø-virksomhed i voldsom vækst: Sørger for, at din indkøbsvogn bliver vasket

Ejvind Møller (tv), salgskonsulent hos Vognvask.dk, sammen med Lasse Andersen, Meny i Bogense, i færd med at sætte rengjorte kurve og vogne på plads. Foto: Henrik Larsen
Søndersø-virksomheden Vognvask.dk har under coronakrisen næsten fået dobbelt så meget at lave. Med ét kan alle forretninger se fidusen i at få fjernet bakterier fra indkøbsvogne og kurve. Vognvask.dk er tæt på aftale med landsdækkende supermarkedskæde.
Annonce

Nordfyn: Helt tilbage i sine unge dage var Ejvind Møller sælger, men han har aldrig oplevet en vækst og en så stor lyst til at købe et produkt, som han oplever i denne tid.

Med ét har dagligvareforretninger stort fokus på at få fjernet bakterier fra indkøbsvogne og kurve, og det er netop, hvad Vognvask.dk med base i Søndersø, hvor han er ansat som salgskonsulent, er eksperter i.

- Vi er de eneste i Danmark, som gør det på den her måde, sagde Ejvind Møller, da han mandag formiddag havde parkeret vaskebilen foran Meny i Bogense.

Da rampen til lastbilen gik op, væltede det ud med damp, og skinnende rene indkøbsvogne og kurve kom til syne. Forud var gået et kvarters vask uden brug af kemikalier på 70 grader. Netop temperaturen og varigheden af vasken er afgørende for, at alle bakterierne forsvinder.

- Bakterier skal slås ihjel ved at køre en høj temperatur over en længere periode. Du kan godt komme med en højtryksrenser, der kan komme op på 120 grader, men kører du kun kortvarigt henover tingene, får du ikke samme effekt, fortæller Ejvind Møller.

Min oplevelse er, at det måske er hver 10. kunde, der tager plastikhandsker på. Og selv om du har handsker på, rører du ved en vogn, som andre har rørt ved uden hansker. På den måde bringer du bakterierne videre, når du for eksempel rører ved frugt i butikken.

Ejvind Møller, salgskonsulent Vognvask.dk

Annonce

Plan om endnu en bil

Meny i Bogense har regelmæssigt fået vasket vogne og kurve de seneste tre år. Coronakrisen har bevirket, at mange flere forretninger så at sige også er hoppet med på vognen. På kort tid har Vognvask fået næsten dobbelt så meget at lave, så virksomheden er nået op på cirka 130 kunder. Planen er derfor snarest muligt at investere i endnu en vaskebil.

- Vi bliver ringet ned af nye kunder og behøver dårligt nok længere at lave opsøgende arbejde. Tingene er vendt på hovedet. Fra at forretningerne måske sagde, at det ikke var nødvendigt at få vasket vogne, siger de i dag, at det er hamrende nødvendigt.

Annonce

Godt signal

Ejvind Møller oplever, at stadig flere forretninger får øjnene op for, at en optimering af hygiejnen ikke bare er til gavn for kunderne, men også indeholder en markedsføringsmæssig værdi. Efter endt besøg får forretningerne mulighed for at sætte et skilt op, som gør kunderne opmærksomme på, at her bliver vogne og kurve rengjorte på en miljørigtig måde.

Hvis man som kunde tager plastikhandsker på, hvad man gør i denne tid, er det så ikke lige meget, at I kommer og vasker vognene?

- Nej, min oplevelse er, at det måske er hver 10. kunde, der tager plastikhandsker på. Og selv om du har handsker på, rører du ved en vogn, som andre har rørt ved uden hansker. På den måde bringer du bakterierne videre, når du for eksempel rører ved frugt i butikken.

Kort om vognvask.dk

Vognvask.dk's opskrift på at rengøre indkøbsvogne og kurve:

I den specialbyggede lastbil er der en tank med cirka 1800 liter vand.

Kraftige pumper gør det muligt at genbruge vandet hele dagen.

Der anvendes ingen kemikalier i vaskeprocessen.

Der er plads til 48 indkøbsvogne i lastbilen ad gangen.

En vask tager et kvarters tid.

Temperaturen på 70 grader gør, at alle bakterier dræbes.

Vandet har dagen igennem en temperatur på minimum 60 grader og kan derfor genbruges, uden at bakterier overlever.

Vognvask.dk er en del af H.E.W. A/S i Søndersø, som blandt andet sælger renovationsbiler, affaldscontainere og andre miljørigtige renovationsprodukter. Bag virksomheden står Michael Wulff, der indtil videre har skudt tre-fire millioner kroner i udviklingen af Vognvask.dk.

Annonce

Ønske om hygiejne

Faren for coronasmitte ser ud til at være aftagende, og dagen, hvor den er helt væk, indtræffer forhåbentlig også på et tidspunkt. Men Ejvind Møllers vurdering er, at ønsket om forhøjet hygiejne i forbindelse med indkøb af dagligvarer er kommet for at blive.

- Såvel kunder som forretninger er med på, at det er nødvendigt med et generelt hygiejneløft. Og med den vækst, vi oplever for inden, ser vi ind i en fremtid, hvor vi får meget at lave.

Inden længe føler Ejvind Møller sig overbevist om, at Vognvask.dk indgår et formaliseret samarbejde med en af de store, landsdækkende supermarkedskæder. Dialogen er indledt.

Med blandt andet et væld af dysser er vaskebilen specielt indrettet til at kunne håndtere vogne og kurve. En typisk dagligvarebutik har 80-120 vogne og et vist antal kurve. Med til servicen hører også rengøring af de vogne, som personalet bruger til at sætte varer på plads.

Hvad sker der egentlig, hvis man sætter en kurv med sit eget vasketøj ind i vaskebilen?

- Ja, hvis tøjet ikke kan tåle 70 grader, kryber det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce