Annonce
Nordfyn

Søndersø-succes på den lange bane

Spillerne kommer til Søndersø fra klubber i hele landet, hvor Søndersø Cup er blevet en fast tradition. Her er det to Glamsbjerg-hold, der møder hinanden. Selvom man kommer fra samme klub kan man jo godt gå til stålet på banen. Foto: Thomas Gregersen
Med lige omkring 1300 deltagere er den 27. udgave af Søndersø Cup et vinderspark for fodbolden.

Søndersø: Det er en landsdækkende tendens, at der i teenageårgangene bliver færre unge mennesker på landets fodboldbaner. Rundt omkring i landet er der også mange stævner, der enten er sendt på skrump eller har måttet lukke og slukke. Men efter 27 år er Søndersø Cup stadig en stærk tradition, der i denne weekend næsten har fordoblet antallet af borgere i byen. Søndersø Cup er et breddestævne, der udover 1300 spillere på 100 hold også trækker masser af trænere, forældre og søskende til byen.

Med klubbens mangeårige formand, Jørgen Ruby Poulsen, i spidsen knokler 150 frivillige i fire-holdsskift med at sørge for afvikling af de flere hundrede kampe samt bespisning af de mange gæster.

- Vi har et godt samarbejde med både gymnasiet og Søndersøskolen. Alene på gymnasiet overnatter 500 mennesker og der er cirka 400 på campingpladsen, fortæller Jørgen Ruby Poulsen.

Han har været i bestyrelsen for Søndersø Boldklub siden 1981 og har været med til samtlige stævner gennem årene.

- Søndersø Cup er en vigtig brik i klubbens økonomi og selvom det på mange måder er blevet svært at tiltrække frivillig arbejdskraft til den slags arrangementer, så har vi her i Søndersø nogle erfarne tovholdere og en god forældreopbakning. Uden den kunne vi aldrig få det her på benene, siger Jørgen Ruby Poulsen.

Han ser derfor også på udviklingen med en vis optimisme i behold.

- Der er nogle årgange, hvor vi førhen havde to eller flere hold, men i dag kun kan samle et enkelt. Men til gengæld kan vi konstatere, at vi har mange seniorspillere, der vender tilbage til klubben efter en tid ude, hvor de måske har læst eller spillet andre steder, fortæller han.

Annonce
Jørgen Ruby Poulsen har været en del af fodbolden i Søndersø siden 1981, hvor den stadig var en del af gymnastikforeningen. I de fleste af sine år i klubben har han fungeret som formand. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce