Annonce
Nordfyn

Søndersø inviterer til tapas og Beatles

Louise og Birger vil underholde med Beatles og viser i Borgercaféen. Privatfoto
Julens arrangementer nærmer sig, men først er der tapas og musik i Borgerforeningen.

Søndersø: For anden gang holder Søndersø Borgerforening en tapas-aften med et musikalsk indslag. Denne gang fredag 22. november kl. 18 i Borgercaféen, hvor "Louise og Birger" efter maden spiller Beatles og viser.

I foråret holdt Borgerforeningen Jazz og Tapas, hvor alt var udsolgt og Borgercaféen var fyldt til bristepunktet, så nu håber man selvfølgelig på at fylde lokalerne igen.

Annonce

Juletræ og julemarked

Handelsstandsforeningen og julemanden tænder fredag 29. november kl. 17 byens juletræ - og her kan man opleve julemanden, julemandens kone og alle nissebørnene køre gennem byen - og naturligvis se juletræet blive tændt. Samtidig kan man denne dag slå vejen forbi Borgercaféen, hvor der vil være julemarked. Hvis nogen ønsker en stand, kan man henvende sig til borgerforeningen.

Søndersø Borgerforening står for et arrangement cirka en gang om måneden, og derudover er der i Borgercaféen hyggebanko første lørdag eftermiddag i måneden - de øvrige lørdage er der håndarbejdscafé og fredag eftermiddag er der spil-café, hvor alle er velkomne til at kigge ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce