Annonce
Nordfyn

Søndersø-gymnaster til gymnaestrada i Østrig

Team Taiso på gulvet i Dorbirn i Østrig. Foto: GymDanmark
39 kvinder fra Team Taiso har givet tre opvisninger i Østrig. 18.000 gymnaster fra hele verden deltog i stævnet.

Søndersø/Dorbirn: 39 gymnaster fra Søndersø-holdet Team Taiso har i uge 28 (fra 7. til 13. juli) deltaget ved World Gymnaestrada i Dorbirn i Østrig.

De 39 nordfynske kvinder er en del af den 900 gymnaster store danske delegation ved stævnet, der i alt har deltagelse af 18.000 gymnaster fra hele verden.

Team Taiso blev dannet i 2014 og er sammensat af rutinerede gymnaster mellem 30 og 69 år. De har i den forgangne uge optrådt tre gange ved gymnaestradaen med deres program, der er en kombination af klassisk, dansk gymnastik og rytmisk gymnastik med bolde.

I en pressemeddelelse fra GymDanmark siger to af de nordfynske deltagere, Jette og Lis:

- Det er fantastisk at opleve en masse anderledes gymnastik, og vi får masser af god inspiration med hjem. Der er virkelig god opbakning til vores opvisninger fra de andre danskere, og det giver en rigtig fin fællesskabsfølelse.

Annonce
Åbningsceremonien var en overvældende oplevelse, fortæller en af de nordfynske deltagere. Foto: GymDanmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce