Annonce
Sport

Sønderjyskes håndboldmænd slår Mors-Thy i tæt opgør

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Med torsdagens hjemmesejr mod Mors-Thy spillede Sønderjyske sig på tredjepladsen i Primo Tours Ligaen.

Efter en tæt kamp vandt håndboldherrerne fra Sønderjyske over Mors-Thy på hjemmebane med 26-24 torsdag aften.

Dermed spillede sønderjyderne sig på tredjepladsen i Primo Tours Ligaen med 16 point foran både Skjern og Bjerringbro-Silkeborg.

For gæsterne fra Mors-Thy betød nederlaget, at holdet ligger nummer ni med ti point, hvilket er to point fra slutspilspladserne.

Sønderjyske kom foran i første halvlegs indledning og førte 9-5 efter et kvarter, men hjemmeholdet satte føringen over styr i første halvleg.

Mors-Thy halede ind på sønderjyderne, og gæsterne kunne gå til pause med en ganske imponerende føring på 13-11.

Dermed ventede der en opgave for hjemmeholdet, og Sønderjyske kom da også buldrende ud til anden halvleg og fik udlignet til 13-13 efter tre minutter.

Mors-Thy lod målene vente på sig, og gæsternes første scoring kom først seks minutter efter pausen, da Lasse Pedersen fra fløjen udlignede til 14-14.

Anden halvleg blev en tæt omgang, hvor spillet og scoringerne bølgede frem og tilbage.

Med fem minutter tilbage udlignede Mors-Thy til 24-24 og kunne tillade sig at drømme om point, men i løbet af det sidste minut scorede Sønderjyske to gange og sikrede sig dermed sejren på 26-24.

Den sidste scoring blev sat ind af Frederik Børm med et enkelt sekund igen.

Mikkel Kjær Møller blev topscorer for Sønderjyske med ni mål, mens Jacob Hessellund scorede otte gange for gæsterne.

/ritzau/
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce