Annonce
Sport

Sønderjyske-træner om mål på dødbolde: Pinligt

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Sønderjyske havde problemer med at forsvare dødbolde, da holdet tabte med 1-2 til AC Horsens i Superligaen.

Sønderjyske tabte søndag eftermiddag bundgyseren i Superligaen til AC Horsens med 1-2.

Begge Horsens’ mål kom efter dødbolde, og mål indkasseret efter dødbolde er ved at blive en gentagende ting i det sønderjyske.

- Når man kigger på, at vi har indkasseret 17 mål på standardsituationer, så er det pinligt og dårligt, siger Sønderjyskes træner, Glen Riddersholm, som kalder indkasserede mål efter dødbolde en tendens.

Glen Riddersholm hæfter sig ved kontrasten i, at hans mandskab har indkasseret 17 mål i åbent spil.

- Det er jo helt surrealistisk at sige, at vi har indkasseret 17 mål på standardsituationer. I åbent spil har vi indkasseret 17 mål. Det er top-niveau, og det kan du ikke gøre meget bedre, siger han.

Når Glen Riddersholm kigger tilbage på den tabte udekamp mod Horsens, mener han, at hans mandskab på mange måder spillede en fornuftig kamp.

Men sønderjyderne lavede for mange fejl.

- De fejl, vi begår, er fejl, som vi bliver ved med at begå. Og det er ligegyldigt, om vi spiller 4-3-3, 4-1-4-1, 3-5-2 eller 4-4-2. Det er fuldstændig det samme mønster.

- Der ville ikke være nogen, der troede på mig, hvis jeg sagde, at vi havde trænet clearinger i denne uge. Vores clearinger var på et uhørt lavt niveau, siger han.

Ifølge cheftræneren skal vinterpausen bruges til at reflektere, fordi hans mandskab i øjeblikket "mangler en smule sund fornuft".

- Et godt eksempel på manglende sund fornuft er, at vi med halvandet minut igen valgte at lave et kort hjørnespark, når vi lige havde bragt målmanden frem.

- Det summer jo meget godt op, at man kan italesætte mange ting, men man også skal kunne gøre det, når pulsen er høj. Den disciplin mestrer vi ikke ret godt i øjeblikket, siger Glen Riddersholm.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce