Annonce
Faaborg-Midtfyn

Søndagstur til Fåborg-kunstnernes landskaber og atelier

Guider med forstand på kunst og natur vil udpege nogle af Faaborg-kunstnernes yndlingslandskaber. PR-foto

Faaborg: Søndag 13. oktober står i naturens og kunstens tegn, når Faaborg Museum inviterer både børn og voksne på vandring i de efterårsklædte Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge og bagefter til åbent hus i maleren Peter Hansens atelier. Begge dele er gratis.

På ture bliver deltagerne introduceret til Fynbo-kunstnernes steder, hvor de malede deres kendte landskabsmotiver. Guider er Susanne Frederiksen, skovfoged og naturformidler, Svanninge Bjerge, Bikubenfonden, og Gertrud Hvidberg-Hansen, museumsdirektør, Faaborg Museum.

Vil man med, møder man bare op kl. 11 på Naturstyrelsens p-plads ved Odensevej. Turen varer omkring halvanden time i kuperet terræn, så man skal lige huske praktisk fodtøj og tøj efter vejret.

Fra kl. 13-15 er der åbent hus i Peter Hansens atelier, Lagonis Minde 7 i Faaborg. Malerne Peter Hansen og Anna Syberg (født Hansen) havde deres barndomshjem i "Mesterhuset", og Peter Hansen indrettede selv atelier i baghuset.

Museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen fortæller om stedets historie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce